‘Hangi Sergi Nerede?’ platformu kuruldu

Sergilerin görünürlüğünü artırmayı, sanatçıları ve izleyicileri dijital mecrada buluşturmayı amaçlayan ‘Hangi Sergi Nerede?’ platformu kuruldu.

Abone ol

DUVAR - Sergilerin görünürlüğünü artırmayı ve izleyiciler arasında bir ulaşım ağı oluşturarak sanatçıları ve izleyicileri dijital mecrada buluşturmayı amaçlayan ‘Hangi Sergi Nerede?’ platformu kuruldu. Platform, izleyicilerin sergiyi haritalar uygulaması aracılığıyla bulmalarına olanak sağlıyor. 

Platform, kuruluşuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"2010 yılından beri Mardin'i çağdaş sanatın önde gelen merkezlerinden biri yapmayı hedefleyen ve bölgeye yeni sanat yaklaşımları ve kazanımları sunmayı amaçlayan Mardin Bienali, bu yıl altıncı kez gerçekleştiriliyor. Mardin Bienali'nin yanı sıra, genellikle yerelde yaşayan ve ağırlıklı olarak genç sanatçılar tarafından oluşturulan müstakil sergiler de düzenleniyor. Bu bağlamda, sanatçıların hem sınırlı bütçeleri hem de sınırlı izleyici ağı, paralel sergilerin görünürlüğünü sınırlamaktadır. Dolayısıyla paralel sergiler genellikle yeterince duyurulmadığı için izleyiciler tarafından pek bilinmemekte ve dolayısıyla yeterli sayıda izleyiciyle buluşamamaktadır.

‘Hangi Sergi Nerede?’ platformu, sergilerin görünürlüğünü artırmak ve izleyiciler arasında bir ulaşım ağı oluşturarak sanatçıları ve izleyicileri dijital mecrada buluşturmayı amaçlar. Bu kapsamda, Hangi Sergi Nerede Platformu, İzleyicilerin sergiyi haritalar uygulaması aracılığıyla bulmalarına olanak sağlar. Böylece sergi alanlarında izleyici etkileşimini arttırır. Ayrıca sanatçıların sergi süreçlerini izleyicilerle paylaşarak izleyicilere sergi hakkında ön bilgi verir ve izleyici için bir ön izlenim oluşturur."