Hapis cezası alan Dinamo Zagreb teknik direktörü Mamic istifa etti

Dinamo Zagreb'in teknik direktörü Zoran Mamic, dolandırıcılık suçundan 4 yıl hapis cezasına mahkum edildi, görevinden ayrıldığını açıkladı.

Abone ol

DUVAR - UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Hırvatistan Ligi ekiplerinden Dinamo Zagreb'de teknik direktör Zoran Mamic istifa etti. Mamic hakkında açılan dolandırıcılık davasında 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığı için görevini bıraktı.

Zoran Mamic ve kardeşi Zdravko, Dinamo Zagreb'in transferlerinde vergi kaçırdıkları ve rüşvet aldıkları gerekçesiyle yargılanıyordu. Teknik direktör Mamic hapse mahkûm edilmesinin ardından görevden ayrıldığını duyurdu. Kararın ardından konuşan Mamic, "Kendimi suçlu hissetmiyorum. Daha önce de karar açıklanırsa Dinamo Zagreb'deki teknik direktörlük ve sportif direktörlük görevlerimden istifa edeceğimi söylemiştim. Kulübe bundan sonrası için başarılar diliyorum" dedi. 

49 yaşındaki Hırvat teknik adam Dinamo Zagreb'le 4 lig, 2 kupa şampiyonluğu kazanmıştı.

Avrupa Ligi'nde 18 Mart Perşembe günü Tottenham Hotspur ile rövanş maçına çıkacak takımın başına geçici olarak antrenör Damir Krznar getirildi. Zagreb temsilcisi deplasmandaki ilk maçı 2-0 kaybetmişti. (AA)