Harvey Weinstein'a 23 yıl hapis cezası

Amerikalı ünlü film yapımcısı Harvey Weinstein, tecavüz ve cinsel saldırı suçundan 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aralarında Uma Thurman, Salma Hayek ve Gwyneth Paltrow gibi ünlü oyuncuların da bulunduğu en az 80 kadın Weinstein'ı cinsel saldırıdan suçlamıştı.

Abone ol

DUVAR - Ünlü Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein, cinsel saldırı suçlamasıyla yargılandığı davada 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bir zamanlar "Hollywood'daki en güçlü isim" olarak bilinen Harvey Weinstein, New York'ta yargılandığı tecavüz ve cinsel saldırı davasında suçlu bulunmuştu. Weinstein, "basit cinsel saldırı ve tecavüz" ile "ağır taciz"den suçlu bulunurken, daha ağır ceza gerektiren "nitelikli cinsel saldırı ve tecavüz"den ise beraat etmişti.

25 yıla kadar haps istenen 67 yaşındaki Weinstein'in cezası bugün açıklandı. Weinstein karar duruşmasına tekerlekli sandalyede getirildi.

Weinstein'in kendilerine cinsel saldırıda bulunduğunu açıklayan pek çok kadın, #MeToo (Sen de Anlat) hareketinin yayılmasına önayak olmuştu.

Eski film yapımcısı hakkında 2013'te iki kadına yönelik tecavüz ve cinsel saldırı suçlamasıyla Los Angeles'ta açılan bir diğer dava ise sürüyor.

Weinstein'i cinsel istismarla suçlayan en az 80 kadın arasında Uma Thurman, Salma Hayek ve Gwyneth Paltrow gibi ünlü oyuncular da bulunuyor. (Kaynak: BBCTürkçe)