HAS Partili Prof. İslam: Diz çökmeyeceğim

HAS Parti'de Numan Kurtulmuş'la birlikte siyaset yapan Prof. Cihangir İslam, "Söz veriyorum, diz çökmeyeceğim" dedi.

Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'la birlikte HAS Parti’yi kuran isimler arasında yer alan Prof. Cihangir İslam da KHK'nin  mağdurları arasında. Eski milletvekili Merve Kavakçı'nın eşi olan Prof. İslam Kafkas Üniversitesi'ndeki görevinden salı günü çıkan KHK ile ihraç edildi.

Prof. İslam, 5 yıl önce Has Parti’nin kurucu ve yöneticileri arasındaydı. Necmettin Erbakan’la anlaşmazlık sonucu SP’den ayrılan Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarının kurduğu parti, Kurtulmuş'un AK Partiye katılma kararının ardından yoluna devam edemedi. Prof. İslam, bir grup parti yöneticisi arkadaşı ile birlikte AKP’ye katılma kararına itiraz edenler arasında yer almıştı.

İslam, KHK ile görevden uzaklaştırılınca Twitter hesabından, “Söz veriyorum, diz çökmeyeceğim. İnandığım gibi yaşayacak ve hayata aynı tempoyla devam edeceğim. Allah’a verilmiş sözüm var” mesajını paylaştı.

Merve Kavakçı'nin eşi Prof. İslam'a da ihraç

Son olarak Cumhuriyet'ten Erdem Gül'e konuşan İslam, ifadenin susturulamayacağını belirterek, tüm düşüncelerin ifade edilmesi ve dinlenmesi ilkesini sürekli savunduğunu söyledi. Ülkenin tüm Müslümanlarına, “Koşulsuz itaat sadece Allah’adır. Onun yerine bir şey koyamazsınız” çağrısı yaptığını anlatan İslam, şunları söyledi:

“Ben bugün değil 90’lı yıllarda da üniversiteden atıldım. Niye atıldım. Sistematik işkenceye karşı çıktım. Kürt sorununda özgürlük çizgisini savundum ve başörtüsünü savundum. Ama ilginçtir o zaman yargı kararlarıyla göreve döndüm. Şimdi bu mümkün görünmüyor. Emeğimizle biriktirdiklerimizi elimizden almaya çalışıyorlar. Ama doğru bildiğimizi savunmaya devam edeceğiz.”