Hasan Ekici: İtibardan tasarruf olmaz anlayışına son verilsin

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, 'Tasarruf Paketi' ile ilgili "Temennimiz, niyetlerin samimi olması ve 'itibardan tasarruf olmaz' anlayışına kesin olarak son verilmesidir" dedi.

Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tarafından açıklanan Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketi’ni değerlendirdi.

İktidarın geçmiş dönemlerde ekonomi politikalarında yaptığı yanlışları eleştiren Hasan Ekici, “Yanlış ekonomi politikalarına dur deyin, gidişat hiç iyi değil; yazıktır, günahtır dedik, durmadılar. Hiçbir bilimsel açıklaması olmayan politikaların peşine bir inat uğruna takılıp gittiler. Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın uyarısını da dinlemediler, Kur Korumalı Mevduat ile bütçeyi perişan ettiler. Nihayetinde öyle bir noktaya geldik ki -aslında her zaman yapılması gereken- tasarruf uygulamasını şimdi ciddi şekilde ele alma ihtiyacı duydu. ‘İtibardan tasarruf olmayacağını’ söyleyenler, kamuda tasarruf tedbirlerini açıkladılar” dedi.

Tasarruf Tedbirlerinin geç kalınmış olumlu bir adım olduğunu ifade eden Hasan Ekici, Ahmet Davutoğlu’nun da geçmişte iktidara yönelik uyarılarını hatırlattı.

Hasan Ekici, şunları söyledi:

“Tedbirler geç kalınmış olsa da olumlu bir adım oldu. Ancak tedbirlerdeki eksik yönlerin bir an evvel giderilmesi elzem. Her şeyden önce, yıllardır Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ve bizler tarafından vurgulanan ve siyaset anlayışımızın temelini oluşturan siyasi ahlak, şeffaflık, siyasetin finansmanı ve imar rantlarının vergilendirilmesi yasaları acilen çıkarılmalı. Varlık Fonu uygulamasına son verilmeli. Kamu İhale Kanunu tümüyle değiştirilmeli. Tasarruf uygulamasına “yukarıdan” başlanmalı. Keçiören’deki mütevazı evin yerini alan saray, yerini tekrar mütevazi bir yere bırakmalı. Rasyonel politikalara geri dönülmeli ancak özgürlük ve adalet olmadıkça yalnızca “pansuman tedbirlerle” ekonominin düzelmeyeceği artık anlaşılmalı.”

'TEMENNİMİZ, NİYETLERİN SAMİMİ OLMASI'

İtibardan tasarruf olmaz anlayışına kesin olarak son verilmesi gerektiğini belirten Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, “Son olarak, tasarruf tedbirlerinden beklenen verimi alabilmek ve bir daha (AK Parti’nin birinci parti olduğu günlerdeki) eski alışkanlıklara dönmemek adına, eskiden 200 araçlık konvoy ile seyahat ettiklerini söyleyen bakan başta olmak üzere makam sahiplerine, ‘O araçların yakıt giderlerinden, içtiğiniz bir damla sudan, kurumunuzda boşa yanan elektrikten hesaba çekileceğinizi unutmayın’  sözleri defaatle hatırlatılmalı. Temennimiz, niyetlerin samimi olması ve 'itibardan tasarruf olmaz' anlayışına kesin olarak son verilmesidir” ifadelerini kullandı.