Hasan Ekici, Seydişehir'deki zehirlenmeleri Meclis gündemine taşıdı

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Ekici, Seydişehir'deki zehirlenme vakalarını TBMM gündemine taşıdı. Ekici, sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Konya’nın Seydişehir ilçesinde binlerce kişinin zehirlendiği olayı TBMM gündemine taşıdı. İlçede zehirlenme vakalarının devam ettiğini kaydeden Ekici, Sağlık Bakanlığı’nın bir inceleme komisyonu kurup, sorumlulardan hesap sorulması gerektiğini belirtti.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde geçtiğimiz günlerde binlerce kişi, yüksek ateş, kusma ve ishal şikâyetleriyle hastanelere başvurdu. Yoğunluk nedeniyle acil servisler dolarken ilçe merkezindeki eczanelerde de uzun kuyruklar oluştu.

Konuya ilişkin önergesinde zehirlenme vakaları nedeniyle Seydişehir’deki hastanelerin yetersiz kaldığını ve zehirlenenlerin kendi imkanlarıyla çevre hastanelere gittiğini ifade eden Ekici, şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde Konyamızın şirin ilçelerinden Seydişehir’de çok vahim bir hadise yaşanmıştır. Bir türlü açıklanmayan muamma bir sebepten dolayı ishal, karın ağrısı, mide bulantısı, halsizlik ve baş ağrısı şikâyetleriyle binlerce Seydişehirli hastanelere başvurmuştur. Seydişehir Devlet Hastanesi tedaviye kapasite olarak cevap verememiş, Beyşehir, Konya, Bozkır, Manavgat ve civar ilçelerdeki hastaneler Seydişehirli hastalarla dolmuş taşmıştır. Bazı hastalar evlerinde doğal yöntemlerle hastalığı atlatırken bazı hastaların durumu ağır seyretmiştir.”

'BENZER ŞİKAYETLERLE HASTANELERE BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR'

İlçede vakaların hala devam ettiğini belirten Ekici, “İşin daha vahim yanıysa dün bana ulaşan bazı Seydişehirliler özellikle çocuklarda benzer şikâyetlerle hastanelere başvuruların devam ettiğini ifade ettiler. Binlerce Seydişehirliyi adeta ölümle burun buruna getiren bu vahim olayla ilgili yetkili devlet kurumlarından Seydişehirlileri tatmin eden ikna edici bir açıklama hala yapılmamıştır” dedi.

'İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ LABORATUVAR SONUÇLARINI AÇIKLAMALI'

İl Sağlık Müdürlüğü’ne laboratuvar sonuçlarını açıklaması çağrısında bulunan Milletvekili Ekici, “Şikayetlerin sebebinin içme suyu kaynaklı olduğuna dair iddialara cevap veren KOSKİ içme su sistemlerinin periyodik bakımlarının ve incelemelerinin yapıldığını Seydişehirlileri yerle bir eden hastalığın sebebinin içme suyu kaynaklı olmadığını açıkladı. KOSKİ’nin bu açıklamasının doğru olduğunu varsayarsak; binlerce insanın aynı şikayetlerde bulunmasının sebebi nedir? Laboratuvar sonuçları İl Sağlık Müdürlüğünce neden açıklanmıyor? Seydişehirli vatandaşlarımız bu sorunun cevabını aradan geçen zamana rağmen hala bulabilmiş değildir” diye konuştu.

'SORUMLULAR CEZALANDIRILMALI'

Sağlık Bakanlığı’nın bir inceleme komisyonu kurarak zehirlenme vakalarını araştırması gerektiğini vurgulayan Hasan Ekici, “Sağlık Bakanlığı acil olarak bir inceleme komisyonu kurarak binlerce kişinin hastalanmasına sebep olan bu vahim olayın nedenlerini araştırmalı, hastalığın nedeninin yetkililerin görevlerini ihmalinden yada kusurlarından kaynaklandığının tespit edilmesi durumunda sorumluların idari ve cezai yaptırımlara muhatap kılınması hususunda soruşturma açılmalı, araştırma ve soruşturma sonucu kamuoyu ile paylaşılarak bu vahim olay muamma olmaktan çıkarılmalıdır. Sağlık Bakanlığı’nı bu konuda göreve davet ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.