Hasan Karal: 'DEVA Partisi olarak kaynakları vatandaşa değil israfa, şatafata harcayan bütçeye hayır dedik'
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, Meclis'te kabul edilen 2024 Bütçesi ile ilgili, "DEVA Partisi olarak kaynakları vatandaşa değil israfa, şatafata harcayan bütçeye hayır dedik" dedi.
DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile ilgili olarak, “DEVA Partisi olarak eğitim, sağlık, tarım, sanayi yerine aslan payını faize ayıran, kaynakları vatandaşa değil israfa, şatafata harcayan bütçeye hayır dedik” dedi.
Karal, 2024 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildiğini anımsattı. Bütçenin, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve yapısal sorunlara hiçbir şekilde çözüm getiremeyeceğini vurgulayan Karal, bütçede özellikle dar ve sabit gelirli vatandaşlara yeni yükler yüklendiğinin altını çizdi.
Hukukun, adaletin, insan haklarının egemen olmadığı hiçbir toplumda ekonominin de düzelmeyeceğini belirten Karal, “TBMM’de 2 hafta süren bütçe görüşmelerinde DEVA Partisi milletvekilleri olarak bütçe kanun teklifinde yer alan yanlışlıkları, eksiklikleri, hataları bunun yanında çözüm önerilerimizi, neler yapılması gerektiğini, nasıl adımlar atılması gerektiğini bizlere verilen süreler dahilinde anlattık, vatandaşlarımıza, hükümete izah ettik. Ama ne yazık ki vatandaşımızın lehine olan, sorunlara çözüm getiren önerilerimizi hükümet kulak ardı etti. Yıllarca NASS’a bağlılık adına faize karşı olduklarını söylediler. Ama bütçede faize 1 trilyon 254 milyar lira kaynak ayırdılar. Ben NASS’a olan inancım gereği bu faiz bütçesine ret verdim. Cumhuriyet tarihimizin en büyük faiz bütçesine onay vermemizi kimse beklemesin” şeklinde konuştu.
'YOKSULU DAHA YOKSUL, ZENGİNİ DAHA ZENGİN YAPACAK'
DEVA Partili Karal, bütçe kanun teklifine ret oyu vermelerinin gerekçelerini şöyle sıraladı:
"DEVA Partisi olarak eğitim, sağlık, tarım, sanayi yerine aslan payını faize ayıran, çiftçiyi, işçiyi, emekliyi, memuru yok sayan, yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapan, daha çok vergi adaletsizliğine sebep olan, kaynakları vatandaşa değil israfa, şatafata harcayan, yoksulluğu daha çok yaygınlaştıran ve derinleştiren, hakkı, hukuku, adaleti göz ardı eden bütçeye hayır dedik."