Hasan Yılmaz kimdir?

Yeniden Adalet Bakan yardımcısı olarak atanan Hasan Yılmaz, Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin cinayet davasını açan isim olarak biliniyor.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atadığı kabine üyelerinin ardından bakan yardımcıları belli oldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yardımcılığına Akın Gürlek, Hasan Yılmaz, Niyazi Acar ve Ramazan Can atandı.

1974’te Trabzon’da doğan Hasan Yılmaz İlk ve orta öğrenimini Zonguldak‘ta tamamladı, 1996 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Yılmaz Cumhuriyet Savcısı ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak farklı illerde görev yaptıktan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili iken 16 Ekim 2020 tarihinde Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı.


Yeniden bakan yardımcısı olarak atanan Hasan Yılmaz, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin cinayet davasını açan isim olarak biliniyor. Yılmaz, aynı davanın Suudi Arabistan’a devri kararını bozmak için Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz’in ve avukat Gökmen Başpınar’ın bakanlığa yaptığı başvuruyu ise reddeden isim olarak dikkat çekmişti. (HABER MERKEZİ)