'Hasır çanta' diye geçirilmiş: 1486 piton derisi ele geçirildi

İstanbul Zeytinburnu'nda bir atölyeye yapılan baskında piyasa değeri 20 milyon dolar olan 1486 piton derisi ele geçirildi. Derilerin gümrükte hasır çanta olarak gösterildiği belirlendi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul  Zeytinburnu'ndaki bir tekstil atölyesinde CITES Sözleşmesi (Nesli tehlike altındaki türlerin ticaretine ilişkin sözleşme) kapsamında bulunan hayvanlara ait derilerin ve bu derilerden yapılan çantaların bulunduğuna dair ihbar alan polis harekete geçti. Uzun süre yapılan fiziki ve teknik takibin ardından dün söz konusu adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda 1 kişi gözaltına alındı. Adreste yapılan aramalarda 1486 piton derisi, 11 deve kuşu ve 4 piton derisinden yapılma çanta ele geçirildi. 

DHA'nın haberine göre polis konuyla ilgili yürüttüğü incelemelerde şüphelinin bir gümrük firması yardımıyla yılan derilerini Endonezya'dan getirttiğini belirledi. Gümrük firmasının, yılan derisini yetkili kurumlara hasır çanta olarak ibraz ettiğini tespit eden polis, firmaya 40 milyon lira ceza yazdı. Piton yılanlarına ait derilerin santimetresinin 22 dolar olduğu öğrenilirken yılan derisinden yapılan çantaların ise 4 bin dolara satıldığı ortaya çıktı. 

(HABER MERKEZİ)