Hasta hükümlü tahliyesine iki gün kala öldü

İskenderun M Tipi Kapalı Cezaevi’nde 5 yıldır tutuklu bulunan 65 yaşındaki hasta mahpus Mehmet Yıldızbakan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yıldızbakan'ın bugün tahliye olması bekleniyordu.

Abone ol

DUVAR - 'Yasadışı örgüte yardım ve yataklık' suçundan hüküm giyerek 2012'den beri İskenderun M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 65 yaşındaki Mehmet Yıldızbakan, önceki gün kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yıldızbakan'ın bugün tahliye olması bekleniyordu.

BUGÜN TAHLİYE OLACAKTI

Yıldızbakan, oğlu Kenan Yıldızbakan, akrabası Feride Arbuz, eşi Nazire Yıldızbakan, gelini Nuray Yıldızbakan, oğlu Lütfi Yıldızbakan ve kayınbiraderi Nevzat Topalel ile birlikte 2012 yılında ''Örgüte yardım ve yataklık' iddiasıyla tutuklandı. Nuray Yıldızbakan cezaevinde 6 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Kalp, şeker, göz hastası olan ve sürekli rahatsızlanan Yıldızbakan, 2 gün önce yine rahatsızlanarak, İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitiren Yıldızbakan’ın cenazesi, defnedilmek üzere Hatay’ın Dörtyol ilçesine götürüldü.

EŞİ VE OĞLUNUN CENAZEYE KATILMASI BEKLENİYOR

Cezaevinde bulunan Yıldızbakan'ın oğlu Kenan ve eşi Feride Arbuz'un cenazeye katılması için savcılığa başvuru yapıldı. Aileden aldığımız bilgilere göre, Yıldızbakan'ın eşi ve oğlunun cenazeye katılması için savcılık tarafından onay verildi.

'BU ADALET DEĞİL...'

İnsan Hakları Derneği Genel Merkezi Yıldızbakan'ın hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklama yaptı. İHD tarafından yapılan açıklamada, "Uzun yıllar yüksek güvenlikli cezaevinde yatan, bu nedenle ağır kronik rahatsızları olan ve derneğimizin hasta mahpus listesinden tahliyesini talep ettiğimiz Mehmet Yıldızbakan 65 yaşında bir kalp hastasıydı. Diyabet yüzünden artık gözleri görmemeye başlamış, kalpte dört damar tıkalı olmasından kaynaklı riskli grupta görülüyor ve ameliyat olamıyordu. Yıldızbakan, cezasını tamamlayıp denetimli serbestlikten tahliye edilmesi gerektiği halde tahliye edilmemiştir. Sağlık nedeniyle 5 yıldır tahliye edilmesini talep ettiğimiz Mehmet Yıldızbakan aldığı cezanın infazı bittiği halde Adalet Bakanlığı’nın keyfi genelgeleri nedeniyle tahliye edilmemiştir. Devletin tabutla tahliye ettiği Mehmet Yıldızbakan’ın iki çocuğu ve eşi de şu an yüksek güvenlikli cezaevinde kalmaktadır. 02.02.2017 günü merkezi hapishaneler komisyonu olarak hapishanede ziyaret ettiğimiz Mehmet Yıldızbakan’ın bize söyledikleri ile hatırlayacağız: Eşim, oğullarım, gelinim hepimiz cezaevindeyiz. Bu adalet değil adaletsizliktir..." denildi.