Hasta tutuklular için toplanan imzalar bakanlığa teslim edilecek: Çok geç olmadan dur diyelim

Hasta Mahpuslara ve Aysel Tuğluk'a Özgürlük Platformu, hasta tutukluların tahliye edilmesi için topladıkları imzaları Adalet Bakanlığı'na teslim edeceklerini açıkladı.

Abone ol

İZMİR - İzmir'de Hasta Mahpuslara ve Aysel Tuğluk'a Özgürlük Platformu, cezaevlerinde artan hak ihlalleri ve ölümlere dikkat çekmek için basın açıklaması düzenledi.

Konak Vapur İskelesi'nde düzenlenen açıklamaya HDP milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu, Murat Çepni de katılırken, açıklamada "Hasta mahpusların sesi, gözü, kulağıyız" yazılı pankart taşındı.

"Tecrit insanlık suçudur" ve "İçerde dışarda hücreleri parçala" sloganları atılan açıklamada konuşan Hasta Mahpuslara ve Aysel Tuğluk'a Özgürlük Platformu üyesi Besriye Tekgür, başlattıkları imza kampanyası ile Newroz ve 1 Mayıs alanları da dahil her alana tutuklu ve hükümlülerin sesini taşıdıklarını ifade etti.

‘GELİN ÇOK GEÇ OLMADAN HEP BİRLİKTE BUNA DUR DİYELİM’

Aliağa, Menemen, Çiğli, Torbalı, Gaziemir, Buca, Bornova, Narlıdere, Karşıyaka, Konak ilçelerinde açtıkları stantlarla imza toplarken "hapishanelerdeki faşist yöntemleri teşhir ettiklerini" söyleyen Tekgür, "Binlere ulaşan imzalarımız İzmir'in her yerine dağıldı. Aralarında onlarca aydın, sendikacı, sanatçının da bulunduğu imza kampanyamızı yaygınlaştırdık. Bugün gelinen aşamada imza kampanyamızı topladığımız binlerce imzayı Adalet Bakanlığı'na göndererek sonlandıracağız" dedi.

Tüm hasta tutuklular özgür oluncaya kadar mücadeleyi büyüteceklerini belirten Tekgür, "Bize düşen bu neşeden, inançtan ve umuttan güç alarak hasta mahpuslara özgürlük talebini yükseltmektir. Tutsakların hasta bedenlerine uygulanan zulüm ve yeniden tutsak alma arzusu sanılanın aksine bu politikaları benimseyen ve uygulamaların ruhlarını çürütür, kutsal bildiğiniz bin yıllık çınarın fiske vuruşuyla devrildiğine tanık olduğunuzda dönüp ilk bakacağımız yer hapishanede yaşanan hak ihlalleri olacaktır. Gelin çok geç olmadan hep birlikte buna dur diyelim. Özgürlüğü içeride ve dışarıda büyüttüğümüz mücadele ile Aysel Tuğluk ve tüm hasta mahpusları özgürleştirelim" diye konuştu.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni

‘SON ALTI AYDA CEZAEVLERİNDE İHMALLERDEN KAYNAKLI 30 TUTUKLU YAŞAMINI YİTİRDİ’

Açıklamada konuşan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu ise son 6 ayda cezaevlerinde ihlal ve ihmallerden kaynaklı en az 30 tutuklunun yaşamını yitirdiğini söyledi.

Gergerlioğlu, "10 kişilik yerde 35 kişi kalırsa hasta olmazlar mı? Yaşamına son vermezler mi? Bu ihmallerden kaynaklı insanlar yaşamına son verdi. Her türlü kısıtlamanın olduğu dört duvar arasında tutulan kişilerin sağlıklı kalması mümkün değil" diye konuştu.

HDP’li Murat Çepni de "AK Parti ve MHP'ye teslim olmayan mahpusların tecrit edildiğini" belirterek, "Cezaevlerindeki politikalara karşı cezaevlerinde büyük bir direniş var. Faşizme karşı içerde dışarda mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı. (DUVAR)