Hasta yakınlarının saldırdığı doktor istifa etti

Urfa'nın Viranşehir ilçesinde özel bir tıp merkezinin acil servisinde görevli doktor, hasta yakınları tarafından saldırıya uğradı. Darp raporu alan doktor, görevinden istifa etti.

Abone ol

DUVAR - Özel bir tıp merkezinde sıra bekleyen hasta ile görevli doktor Şeyhmus Baraj arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrası yaklaşık 8 kişilik hasta yakını doktora saldırdı. Koridor boyunca hasta yakınları tarafından şiddete gören doktor, güçlükle kendini bir muayene odasına kilitleyip saldırganların elinden kurtuldu.

'SAĞLIKTA ŞİDDET HALKIN SAĞLIK HAKKINA SALDIRIDIR'

DHA'nın haberine göre, saldırıda başına ve vücudunun farklı bölgelerine darbe alan Şeyhmus Baraj, rapor alarak şikayetçi oldu. Hastanede tedavi altına alınan Şeyhmus Baraj, görevinden istifa etti. Polis olaya karışan 4 kişiyi gözaltına aldı.

Şanlıurfa Tabip Odası, saldırı ile ilgili açıklamasında doktor Şeyhmus Baraj'ın saldırganın yakınları tarafından linç edildiğini belirterek şunları kaydetti: "Sağlıkta şiddet olayları, tırmanarak devam ediyor. Savcılılara ve hakimlere çağrımızdır; toplumun huzuru ve sağlığı için bu şiddet olaylarına karşı cezasızlığı tercih olarak görmeyiniz. Sağlıkta şiddet sizin ve halkın sağlık hakkına saldırıdır. Gereğinin yapılmasını talep ediyoruz." (HABER MERKEZİ)