Hastane odasında çiğ köfte partisine inceleme

Sungurludaki bir hastane odasına toplanan hasta, ziyaretçi ve refakatçiler çiğ köfte partisi yaptı. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine inceleme başlatıldı.

Abone ol

DUVAR - Çorum'un Sungurlu Devlet Hastanesi’nde tedavi gören bir hastanın odasına toplanan hasta yakınları, ziyaretçi ve refakatçiler yerde plastik leğen içinde çiğ köfte hazırladı. Kadın hastanın yakınları ve refakatçilerin çiğ köfteyi hazırladığı anlar da hastane odasında bulunan başkaları tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından, Çorum İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını, olaydan hastane çalışanlarının haberi olmadığını açıkladı. Sobacı, “Bir grup hasta yakını toplanıp çiğ köfte hazırlayıp yemişler. Bundan ne hastane yönetiminin ne de kat görevlilerinin haberi var. Hiçbir personel de böyle bir olaya tanık olmamış. Olay tamamen hasta yakınları arasında geçmiş” dedi.

11 kadın hasta ve refakatçilerin çiğ köfte partisi, hastane odasında bulunan bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Akşam saatlerinde kaydedilen görüntülerde hastane odasının ortasında yere konulan plastik leğende bir kadının çiğ köfte yoğurduğu, oda bulunan diğer kadınların da yoğrulan bu çiğ köfteleri limon ve marul eşliğinde iştahla yedikleri görülüyor. Sosyal medyaya yansıyan görüntüler üzerine İl Sağlık Müdürlüğü'nce inceleme başlatıldı. (ÇORUM/DHA)