Hastaneye giden Ferhat Encü'ye kelepçe zorlaması

Tutuklu HDP Milletvekili Ferhat Encü, hastane sevki sırasında kendisine kelepçe takılmak istendiğini belirtti. Encü "Bakanlığın talimatı denilerek kelepçe takılmak istendiğini" söyledi.

Abone ol

DUVAR - HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’ye de hastane sevki sırasında kelepçe takılmak istendiği açıklandı. Encü avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada kelepçe takmak isteyen jandarmanın bunun İçişleri Bakanlığı’nın talimatı olduğunu söylediğini açıkladı.

Evrensel'de yer alan habere göre, Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün avukatı aracılığıyla açıklama yaptı. Encü'nün açıklamasında "Bugüne kadar gerekli sağlık kontrollerim için çeşitli defalar hastane sevk edildim. Hastane sevklerimde tarafıma kelepçe dayatması yapılmamıştır.  Benzer şekilde aynı cezaevinde tutulan kadın vekillerimize de böyle bir dayatma yapılmadığı konusunda bilgi sahibiyim. Ancak, bu hafta sağlık kontrolüm için hastaneye götürüleceğim sırada jandarma personeli kelepçe takmak istemiş ve bunun İçişleri Bakanlığı’nın talimatı olduğunu söylemiştir" ifadeleri yer aldı.