Hatay Depremzede Derneği: Göç etmemiz mi isteniyor?

11 aydır eğitimden altyapıya, sağlıktan barınmaya kadar birçok soruna çözüm bulunmadığını söyleyen Hatay Depremzede Derneği, depremzedelerin ne zaman kalıcı konuta yerleşeceğini sordu.

Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay Depremzede Derneği, Hatay’da kent ve halkı çözüm bekleyen sorunlara dair basın açıklaması yaptı. Uğur Mumcu Meydanı’nda  yapılan açıklamayı dernek adına Ece Doğru yaptı.

Altyapı ve üstyapı sorunlarından kaynaklı kentte yaşamın dayanılmaz hale geldiğini, yaşamsal ihtiyaçlardan olan elektrik ve suya dair ciddi sıkıntılar olduğunu vurgulayan Doğru, “Birçok mahallede uzun süreli elektrik ve su kesintileri yaşıyoruz. Elektriğin sık sık kesilmesinden ötürü elimizde kalan elektronik eşyalarımız da bozuluyor. Deprem sonrası yollardaki çatlaklar ve çökmeler yağışlarla birleşince ölüm ve kazalara neden oluyor. Depremin 11’nci ayında Hatay halkı olarak yineliyoruz; buradayız ve hiçbir yere de gitmiyoruz” dedi.

300 BİN KONUT YIKILDI, SADECE 40 BİN YAPILDI

Son günlerde çadırlarda yaşayan insanların, içinde eşyaları da bulunan çadırlarından kabul edilmeyecek şekilde çıkarıldıklarına dair duyumlar aldıklarını vurgulayan Doğru, şöyle konuştu: “Çadırdan çıkarılan bu insanlara yer gösteriliyor mu? Gösteriliyorsa da gösterilen konteyner kentlerin lokasyonu, bu insanların kendi mahallelerine uzaklığı düşünülüyor mu? Kentin farklı noktalarında 40 bin civarında kalıcı konut inşa edildiği söyleniyor fakat yıkılan ve yıkılacak bina sayısının 300 bine yakın olduğunu biliyoruz. Şu an yapılan konutlar bile tamamlanmamışken geriye kalan 250 bin konut ne zaman yapılacak? Bu halk daha ne kadar çadırlara ve konteynerlere mahkûm bırakılacak? Koşullarımız zorlaştırılarak kentimizi terk etmemiz, göç etmemiz mi bekleniyor?”