Hatay’da elektrik kesintilerine çözüm istendiği gün kesinti oldu: Halk sokağa çıktı

Hatay’da bir haftadır yaşanan elektrik kesintileri halkı sokağa döktü. Reyhanlı’da halk lastik yakarak, Harbiye mahallesindekiler de ellerinde mumlarla sokağa çıkarak kesintileri protesto etti.

Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay’ın Samandağ, Reyhanlı ve Defne ilçelerinde bir haftadır süren elektrik kesintileri halkı sokağa döktü.

Reyhanlı'nın Bahçelievler mahallesindeki trafo patlamasından dolayı üç gündür bölgede elektrikler kesiliyor. Harbiye mahallesinde yaşayanlar dün Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (Toroslar EDAŞ) binası önünde açıklama yaparak kesintilere çözüm istedi. Gündüz yapılan açıklamaya rağmen akşam da elektrik kesintisi yaşanması üzerine mahalleli, sokağa çıktı. Trafo sıkıntısından dolayı elektriklerin kesildiğini söyleyen mahalleliler, Toroslar EDAŞ’ı aramaktan bıktıklarını, telefonlara dahi bakılmadığını söyledi.

Harbiye mahallesinde yaşayanlar, elektrik kesintilerini ellerinde mumlarla protesto etti.

‘YETKİLİLER AZ ENERJİ İLE İDARE EDİN DEDİ’      

Toroslar EDAŞ önünde basın açıklaması yapan Harbiye mahallesi halkı, 21. yüzyılda Covid-19 salgınının yanı sıra elektrik kesintileri ile mücadele ettiklerini, çocuklarının soğuktan hastalandığını söyledi. Harbiye halkı adına konuşan Yusuf Doğruel, “Elektrik kesintilerinden mağdur olduk. Kesintiler nedeniyle her evde hastalık arttı. Kombilerimizi elektrik sobalarımızı çalıştıramıyoruz. 27 Aralık’ta bazı yetkililer tarafından yapılan açıklamalar, resmen halkın aklıyla alay etmektir. Ne demek ‘tasarruflu kullanın’, ne demek bu kara kışta ‘az enerji ile idare edin.’ Bizi mağdur eden tüm sorumluları kınıyoruz” diye konuştu. Kilovat olarak en üst fiyattan elektrik faturası ödemelerine rağmen hizmet alamadıklarını belirten Doğruel, her şeyin bedelinin halka ödetildiğini söyledi.

Reyhanlı halkı da elektrik kesintilerine tepki olarak sokakta lastik yaktı. 

‘FATURA GECİKİNCE KESİYORSANIZ GÖREVİNİZİ DE YAPIN’

Eyleme katılan mahalleli kadınlar ise şunları kaydetti: “Bir haftadır elektriğimiz yok, hasta olduk. Fatura gelince hemen ödemezsek gelip kesiyorlar. Çocuklar hasta, ders çalışamıyor. Pandemi sürecinde hepimiz hastalandık, evde ısınamıyoruz. Bizim derdimiz ısınmak, sorun için gelmedik. Bu kadar dağıtım bedeli ödüyoruz, neden yeraltını ya da gereken işlemi yapmıyorsunuz? Fatura gecikince açma kapama bedeli alıyorsanız görevinizi de yerine getirin. Siz evinizde ısınırken, biz üşüyoruz. Harbiye halkı olarak süreci devam ettireceğiz.”

HATAY’DAKİ KESİNTİLER MECLİS’E TAŞINDI

HDP milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, Hatay’daki elektrik kesintilerine ilişkin Meclis’e soru önergesi verdi. Hatay’da 1,5 aydır sürekli yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle yurttaşların mağdur olduğu kaydedilen önergede, diyalize bağlanan hastalar ve sağlık sorunları yaşayanlar ile ciddi anlamda ısınma sorunu yaşandığı vurgulanarak, Hatay’da sürekli yaşanan elektrik kesintilerinin düzelmesi için neler yapıldığı soruldu.