'Hatay'da Madenlere Hayır' belgeseli gösterimde

Şirvan Oktay Görer'in hazırladığı "Hatay'da Madenlere Hayır" belgeseli yayınlandı. Belgesel, madencilik faaliyetlerinin çevrenin yanı sıra bölgedeki sosyoekonomik yapıya da zarar verdiğini gösteriyor.

Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından desteklenen "Hatay'da Madenlere Hayır" belgesel filmi izleyiciyle buluştu. Şirvan Oktay Görer'in hazırladığı belgesel, YouTube ve diğer sosyal medya platformlarında da yayınlandı.

Hatay'da yaşayan insanların madencilik faaliyetleri nedeniyle yaşadığı zorluklara dikkat çekilen belgeselde, Hatay'ın doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasının madencilik faaliyetleri tarafından nasıl tehdit edildiği vurgulanıyor.

Maden ocaklarının açılmasıyla birlikte ortaya çıkan toz ve kirliliğin bölgedeki hava ve su kaynaklarını nasıl kirlettiğine değinen belgeselde, bu durumun insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri ve tarımsal üretime zararlarına da atıfta bulunuluyor.

Belgesel, izleyiciyi Hatay'ın doğal güzelliklerini ve kültürel mirasını korumak için harekete geçmeye çağırıyor. Belgeselin yapımcıları, madencilik faaliyetlerine karşı kamuoyunun farkındalığını artırmayı ve bu konuda duyarlılık oluşturmayı amaçlıyor. Belgeselde 6 Şubat depremlerinden sonra Hatay'ın yeniden inşası ile ilgili gelişmelere, itirazlara ve önerilere de yer veriliyor.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)