Hatay'da Reyhanlı katliamı açıklaması: Gerçek sorumlular dışarıda

DEM Parti Antakya’da, Reyhanlı katliamında yaşamını yitirenleri andı. Anmada, gerçek sorumluların yargılanmadığına vurgu yapıldı.

Abone ol

HATAY - DEM Parti tarafından Hatay'ın Antakya ilçesinde düzenlenen “Adalet ve Özgürlük Buluşmaları” eylemi kapsamında Reyhanlı katliamında yaşamını yitirenler anıldı.

Saray Caddesi'nde yapılan anmaya Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Esengül Demir, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Mertcan Titiz, DEM Parti Milletvekilleri Ali Bozan, Zeynep Oduncu ve Sabahat Sarıtaş ile çok sayıda yurttaş katıldı.

'KATLİAMCILAR DIŞARIDA YOLDAŞLARIMIZ İÇERİDE'

Reyhanlı, Suruç, Diyarbakır, Ankara ve Antep katliamlarında yaşamını yitirenleri anan DEM Parti Hatay İl Eşbaşkanı Seher Cevheroğlu, "Bu katliamlardan sorumlu olan hiçbir kamu görevlisi yargılanıp cezalandırılmadı. Katliamcılar dışarıda dolaşırken barış ve özgürlük isteyen yoldaşlarımız haksız yere cezalandırıldı” diye konuştu.

DEM Parti Milletvekili Zeynep Oduncu, ülkenin "faili meçhul ve katliamlar ülkesine" dönüştüğünü ifade ederek, Reyhan katliamının asıl suçluları yargılanmadığı için Amed, Suruç, Antep ve Ankara katliamlarının yaşandığını dile getirdi.

IŞİD’i, AK Parti-MHP iktidarının göz göre göre büyüttüğünün altını çizen Oduncu, “Asıl suçluların yargılanıp cezaevine girdiği süreçlerin olması gerekiyor. 'Kobane Kumpas Davası'nda yargılanan arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalı. Çünkü bu yargılanmalar halklar arasındaki demokrasiyi, barışı ve özgürlüğü yok etmeye yöneliktir. Bu davaların asıl sorumluları yargılanana kadar sesimizi yükseltmeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

'REYHANLI’DA KUTUPLAŞMA İSTEDİLER'

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 yıl önce Türkiye'nin telafisi mümkün olmayan bir eşikten geçirilmek istendiğini belirten SYKP Eş Genel Başkanı Mertcan Titiz, dönemin Başbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın Reyhanlı katliamından hemen sonra sarf ettiği "53 Sünni vatandaşım yaşamını yitirdi" sözlerini hatırlattı. Titiz şöyle devam etti: “Katliamın amacı halklar, inançlar ve kimlikler arasında kutuplaşmalar yaratmaktı. Hatay halkları katliamı kınayarak bu oyunu boşa çıkardı. Kürt halkının ve Türkiye sosyalist ile devrimcilerinin ortak yaşam mücadelesine ket vurmak isteseniz de başaramayacaksınız. Katliamların gerçek sorumluları açığa çıkartılıp yargılanana kadar Kobane Kumpas Davası'nda ceza almış yoldaşlarımız özgürlüklerine kavuşana kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

Açıklama, Kobane Davası’nda tutuklu olan siyasetçilerin isimlerinin tek tek okunmasıyla sona erdi.