Hatay'da son durumu belediye başkanları anlattı: Her yer zifiri karanlık, bittik biz...

Hatay Büyükşehir, Defne ve Samandağ belediye başkanları deprem fırtınasının ardından kentteki durumu anlattı: Yıkılan binalar, enkaz altında insanlar var, zifiri karanlık. Herkes şehri terk ediyor...

Abone ol

DUVAR - Hatay Defne'de akşam saatlerinde 6.4, üç dakika sonra ise Samandağ'da 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Sonra sırasıyla 4.5, 5.2 ve 5.2 büyüklüğünde depremler oldu.

Deprem fırtınasının ardından kentteki durumu anlatan Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağı, Antakya, Defne ve Altınözü'nde bazı binaların yıkıldığını ve enkaz altında kalanların olduğuna dair ihbarlar aldıklarını söyledi. 

Savaş şöyle konuştu: "Bir kısım insen evi sağlam diye evine girmiş. Bir kısım insan da evini taşıtmak istemiş. Genellikle yıkım ağır ve orta hasarlı binalarda gibi duruyor. Antakya'da 90'larda yapılmış bir köprümüz de yıkıldı. Antakya'da şu an trafik var herkes bölgeyi terk etmeye çalışıyor. İnşallah bu son olur." 

ERYILMAZ: HER TARAF ZİFİRİ KARANLIK, BİNALARDA İNSAN OLUP OLMADIĞINI TEYİT EDEMEDİK

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz da canlı yayında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Depremle birlikte elektrikler kesildi. İnsanlar araçlarıyla güvenli kentlere kaçmaya çalışıyor. Ağır hasarlı ve orta hasarlı binalarımız yıkıldı. Bazı vatandaşların binalarından atladıkları yönünde geçen bilgiler var.

Her taraf zifiri karanlık olduğu için binalarda insan olup olmadığını teyit etmedik. Bazı haberler aldık onları teyit etmek istiyorum. Vatandaşlarımız çadır istiyor. Vatandaşlarımızı artık kimse eve sokamaz. Bu çadırları da vatandaşlarımıza çok görmesinler. Bu sorunumuz hala çözülmedi. Çok acil bir şekilde barınma sorununa çözüm bulmalarını istiyorum."

GÜZEL: BİTTİK BİZ

Defne ilçesi belediye başkanı İbrahim Güzel ise şöyle konuştu: Daha önceki depremden daha büyük sarsıntı hissettik. Bittik biz, bittik. Dah ne diyeyim. Her yer karanlık. Kaç binanın yıkıldığını tespit edemiyoruz. Belediyemizin 450 personeli vardı şimdi 20 personelimiz var. 430'u depremzede. Yardım istiyoruz. 166 bin 450 nüfusumuz var. Nüfusun yarısı ilçeyi terk etti. Gerçek sayı veremiyorum. Ulaşımda sorun yaşıyoruz. Burası bir metropol ilçe değil. İnsanlar tarımla, hayvancılıkla uğraşıyor. Çadırkentle uğraşmak yerine vatandaşlarımızın evlerin önüne çadır kurulmasının çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Çadır yardımını acilen istiyoruz. Şu an her yer karanlık, bilmeniz mümkün değil. (HABER MERKEZİ)