Hataylı depremzede: Gözaltına da alsanız umurumda değil, çocuklarım aç aç..

Antakyalı depremzede İbrahim A. "Beş kuruş param kalmadı. Utanarak ve yutkunarak çocuğuma 'sana süt alamıyorum' diyemedim. Artık beni gözaltına da alsalar dahi umurumda değil" dedi.

Abone ol

HATAY - Deprem felaketinin en ağır vurduğu Antakya'da sayısız ev yıkıldı, ayakta kalan evlerin çoğu da ağır hasarlı durumda. İbrahim A. da oturduğu ev hasarlı on binlerce insandan sadece biri. İbrahim A. depremden hemen sonra eşini ve 4 çocuğunu alarak İskenderun'daki bir çadıra yerleşti. Ancak dün gece yaşanan rüzgardan dolayı ailenin yaşadığı çadıra da bozuldu. İbrahim A. şu an çocuğuna süt alabilecek imkanının bile olmadığını söylüyor. 

'AZ HASARLI YAZANLAR GELSİN BURADA OTURSUN'

İbrahim A. geçtiğimiz günlerde hasar tespit komisyonundan birkaç yetkilinin evlerine gelerek tutanak tuttuklarını söyledi. Tutanaktan sonra e-Devlet'ten evinin durumunu sorgulayan İbrahim A. yaşanamayacak kadar hasarlı dairesi için 'az hasarlı' şeklinde tutanak tutulduğunu gördü. İbrahim A'nın dairesi için 'az hasarlı' diye tutanak tutanlara "Buyurun gelin. Burada siz oturun. Evin duvarları patlamış, merdivenleri yıkılmış" sözleriyle tepki gösterdi.

İbrahim A, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "depremzedelere 10 bin lira verilecek" sözlerine ise, "Nerede 10 bin lira. Ben alamadım. Bu parayı da alamayacağız" dedi. 

'ÇOCUKLARIM AÇ AÇ...'

4, 7, 8 ve 12 yaşlarında 4 çocuğu olan İbrahim A. çocukları için yeni bir dünya kuramamaktan şikayetçi: "Bir çocuğum gözlerinden hasta. Doktora götürmem gerekiyor ama götüremiyorum. 'Savcı olacağım' diyor. O kadar kırgınım ki devlete bazen içimden 'Savcı olma' demek geliyor. En küçük çocuğumun süte ihtiyacı var. Cebimde beş kuruş param kalmadı. Utanarak ve yutkunarak çocuğuma 'sana süt alamıyorum' diyemedim."

Bu arada 20 günden fazladır çadırda kalan ailenin çadırı da dün gece yaşanan rüzgardan etkilenmiş: "Dün ailemle geceyi dışarda geçirdik. Artık beni gözaltına da alsalar dahi umurumda değil. Çocuklarım aç aç..."