Hatimoğulları: İzmir için kararımızı birkaç gün içinde açıklayacağız

Sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya gelen DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, İzmir'de kent uzlaşısı için görüşmelerin sürdüğünü sonucun birkaç gün içinde açıklanacağını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir İl Örgütü, Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'nın katılımıyla sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya geldi. Bayraklı'da bir düğün salonunda gerçekleştirilen etkinlikle konuşan Hatimoğulları, "Halkların bir arada yaşayabildiği bir cennet bahçesini öneriyoruz" dedi.

İzmir'de kent uzlaşısı için görüşmelerin sürdüğünü açıklayan Hatimoğulları, "Birkaç gün içinde netlik sağlanarak İzmir'le ilgili statejimizi paylaşacağız" dedi.

Hatimoğulları'nın açıklamasından başlıklar şöyle:

"Türkiye'nin özlediği siyasal tablo bu salonun yapısında mevcuttur. Halkların bir arada yaşayabildiği bir cennet bahçesini öneriyoruz. Eşit yurttaşlık hakkı temelinde demokratik bir Türkiye'yi inşa ederek birlikte yaşayabiliriz.

DEM Parti olarak programımızın en önemli noktalarından biri adil, demokratik bir ekonomik programın hayata geçmesidir.

Biz kadınlar yaşadığımız kentlerde özgürce yaşamak istiyoruz. Örgütlenmeye, özgürlüğümüz için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Yerel seçime giderken en çok üzerinde durmamız gereken konularda biri de kentlerin ekolojik durumudur. Biz DEM Parti olarak her kentin afetlere dirençli hale getirilmesi için çağrımızı her daim yapacağız. Kenti ister biz yönetelim ister iktidar, ister muhalefet partisi olsun, afet yönetimi konusunda asla taviz vermeyeceğiz.

Kayyım atanmış belediyeleri geri almak için sadece oranın insanları için çalışmamız yeterli olmayacaktır. İzmir'den de hep birlikte çalışmalıyız. Kayyım faşist otoriter rejimin gelebileceği en önemli noktadır. Kayyım erken dönemde Türkiye'de elde edilmiş olan seçme seçilme hakkını Kürdün elinden almak demektir. Demokrasinin asgari koşulu seçme ve seçilme hakkıdır. Biz belediyelerimizi kendi irademizle, halkın iradesiyle yöneteceğiz.

Ön seçimle belirlediğimiz, halkın seçtiği adaylarımız şu an alanda çalışma yürütüyorlar. 

Batı için özellikle kent uzlaşısından bahsettik. Bununla sadece siyasi partilerin bir araya gelmesinden bahsetmiyoruz. Demokratik yönetim demek halkın, bölgedeki tüm dinamiklerin, kadınların, çocukların, farklı halk ve inançların yönetime katılması demektir. 
İzmir'de DEM Parti olarak kent uzlaşısı ile ilgili görüşmeleri sürdürüyoruz. Birkaç gün içinde netlik sağlanarak İzmir'le ilgili statejimizi paylaşacağız."

(HABER MERKEZİ)