Hava yeniden ısınıyor

Türkiye genelinde bir haftadır etkili olan soğuk ve yağışlı hava yerini güneşe bırakıyor. Batı ve güney bölgelerinde hafta sonu bahar havası var, Ankara'da da sıcaklık 10 derece artacak. Cuma gününden itibaren Türkiye geneli yağışsız.

Abone ol

DUVAR - Türkiye genelinde mevsim normallerinde soğuk hava etkili olurken, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kar yağışı devam ediyor. Meteoroloji, bölge illeri için yoğun kar yağışı ve fırtına uyarısında bulundu.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Siirt, Batman, Şırnak, Hakkari ve Van çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar beklendiğini belirterek, çığ tehlikesi konusunda uyardı. Kıyı kesimlerinde hafif, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İSTANBUL 15 DERECEYİ GÖRECEK

Öte yandan soğuk ve yağışlı hava yerini yeniden güneşli ve ılık havaya bırakıyor. 

ANKARA: Hava sıcaklığının bugün en  düşük -12, en yüksek -2 olduğu Ankara'da dereceler cuma günü 6, hafta sonu ise 9 derece olacak.

İSTANBUL: Bugün en düşük-en yüksek hava sıcaklığının -4/7 derece olduğu İstanbul'da sıcaklık yarın 10, hafta sonu ise 15 derece olacak.

İZMİR: Havanın -1/10 derece olduğu İzmir yarın 13, hafta sonu 15 derece.

DİYARBAKIR: -6/1 derece olan Diyarbakır'da yağış yok, hafta sonu hava 3-4 derece olacak.

SİVAS: Hava oldukça soğuk. En düşük en yüksek hava sıcaklığının bugün -15/-4 olduğu kentte hafta sonu hava gündüz 0-3 derece.

EDİRNE: Bugün hava -5/9 derece. Yağmur beklenen hafta sonu ise 14/15 derece ölçülecek.

ADANA: Ortalama sıcaklık gündüz 11 derece. Hafta sonu ise 15/16 derece olması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)