'Hayalet Orhan' lakaplı Orhan Ünğan serbest bırakıldı

Uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti'nin kızı ve yeğenini öldürtmekle suçlanan ve kendisinin de uyuşturucu kaçakçısı olduğu ileri sürülen 'Hayalet Orhan' lakaplı Orhan Ünğan, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda sahte kimlikle yakalandı. Korona olduğu gerekçesiyle tahliye edilen Ünğan gözaltına alındı. Ünğan önce Antalya'ya gidip sonrasında da yurt dışına kaçmayı planlamakla suçlanıyor. Ünğan daha sonra serbest bırakıldı.

Abone ol

DUVAR - İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti'nin kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve yeğeni Devrim Öztunç'un 2014'te, İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde öldürülmesi olayında azmettiricilikle suçlanan Orhan Ünğan, korona virüsüne (Covid-19) ya yakalandığı gerekçesiyle tahliye edilmişti.

Azmettiricilik suçlamasından beraat eden ancak hakkında farklı bir suçlama bulunan Orhan Ünğan, sahte kimlikle yurt dışına kaçmayı planladığı öne sürüldü. 

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin takip ettiği Orhan Ünğan, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda sahte bir kimlikle yakalanarak gözaltına alındı.

Twitter hesabından paylaşım yapan gazeteci Timur Soykan, Ünğan'ın sahte kimlikle Antalya'ya gitmek istediğini belirtti. 

Ünğan'ın Antalya'ya gittikten sonra yurt dışına kaçmaya çalışmakla suçlandığını aktaran Soykan, "Orhan Ünğan, yurt dışına değil, Antalya'ya sahte kimlikle gitmek istemiş. İddiaya göre; sahte kimlikle Antalya'dan yurt dışına kaçmaya çalışacağı suçlaması var. Gözaltına alınan Orhan Ünğan serbest bırakılmış" dedi. 

Orhan Ünğan'ın kardeşi İlhan Ünğan 7 Nisan 2019'da Kadıköy'de öldürülmüştü. O saldıranın azmettiricisinin ise Naci Şerifi Zindaşti olduğu iddia edilmişti. (HABER MERKEZİ)