Hayali ihracat operasyonunda 16 gözaltı

İstanbul merkezli 6 ilde hayali ihracatla devleti 7 milyon dolar zarara uğrattıkları ileri sürülen 16 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hayali ihracattan kaynaklı KDV iadeleri alarak devleti zarara soktukları ileri sürülen kişilerle ilgili çalışma başlattı.

DHA'nın haberine göre aralarında bazı firma yetkilileri ile gümrük memurlarının da bulunduğu biri örgüt lideri, 7’si örgüt üyesi olmakla suçlanan 21 şüpheli takibe alındı. Yaklaşık 1 yıl süren fiziki ve teknik takibin ardından Salı günü İstanbul merkez olmak üzere Antalya, Samsun, Artvin, Kırklareli ve Iğdır illerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin Ukrayna ile yaptıkları yazışmalarda ibraz ettikleri beyannamelerin çok düşük değerde olduğu, şüphelilerin aynı beyannamelerin Türkiye Gümrük Müdürlüklerine ibraz ederken çok yüksek değerde sundukları ve faturaların tamamının sahte olduğu tespit edildi. 21 şüphelinin devleti 7 milyon dolar zarara uğrattıkları ileri sürülüyor. (HABER MERKEZİ)