Hayali olan spor fakültesinden 60 yaşında mezun oldu

Güreş antrenörü Habil Kara, hayalini kurduğu Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü'nünden 60 yaşında mezun oldu.

Abone ol

DUVAR - Edirne'de yaşayan güreş antrenörü Habil Kara, hayalini kurduğu Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü'nü başarıyla tamamlayarak 60 yaşında mezuniyet sevinci yaşadı.

1983 yılında Bulgaristan'ın Deliorman Spor Lisesi'nden mezun olan Kara, 1989'da Edirne'ye göç etti. Burada 35 yıldır güreşçi yetiştiren Kara, Kadın Güreş Milli Takımı ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünde güreş antrenörü olarak görev yapmaya devam ediyor.

Sayısız güreşçi yetiştiren ve Türkiye'ye madalyalar kazandıran Kara'nın içindeki üniversite aşkı hiç dinmedi.

Bu süre zarfında Anadolu Ünviversitesi Büro Yönetimi ve Sekreterlik Hizmetleri Bölümü'nü bitiren Kara, hayalini kurduğu bölümü okumak için kolları sıvadı.

Girdiği sınav sonucu 4 yıl önce Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümünü kazanan Kara, bölümü başarıyla tamamladı.

AA'nın haberine göre, hayalini gerçekleştirmenin gururu içinde olduğunu söyleyen Kara, "Hayalim tabii spor akademisi mezunu olmaktı. Onu da burada gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Bugün benim çok mutlu günüm, hayalimi gerçekleştirdim." dedi.

(HABER MERKEZİ)