Hayko Bağdat kalemini 'durdurdu'

Hayko Bağdat dün yayınlanan yazısına gelen tepkiler nedeniyle 'kalemini durdurduğunu' açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Hayko Bağdat dün yayınlanan “Muharrem İnce'yi desteklemek Türkiye'ye ihanettir” başlıklı yazısına gelen tepkiler nedeniyle, 'kalemini durdurduğunu' açıkladı. Bugün ahvalnews2.com'da yayınlanan "Tepkilere cevabımdır" başlıklı yazısında, ilk olarak dün 'HDP'liler olarak oy vermeyeceğiz dediği CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye seslenen Bağdat, "Sizden ricam Selahattin Demirtaş için azıcık daha çaba gösterip Kürt meselesi başta çözüm bekleyen pek çok dert için kolları sıvamanızdır" diye yazdı.

'BAŞLIĞA TAKILDILAR'

Dünkü yazısına HDP'den gelen tepkilere de değinen Bağdat, "Millet İttifakı’na da baskı yapmalıyız. Muharrem İnce’yi ikinci turda desteklemek durumunda kalınca o kesimden yardım isteyelim" dedi. "Üzülen arkadaşlarımın hatırına içime sığmayan endişelerimi, fikirlerimi geri çekiyorum. Üstelik Selahattin Demirtaş'ın can güvenliğini koruyan politik dengelere zarar verdiğim söylendi. Onlara katılmıyorum. Çok da kızgınım. Ama yurtdışında yaşadığım için, yani ülkemde mücadele etmemin fiziki şartları olmadığı için bu kavgadan çekiliyorum. Bence ben haklıydım. Mesele fikirse, fikrim kötü diye her şey söylenebilirdi bana. Başlığa takılıp yanlış anladılar" diyen Bağdat, yazısını şöyle bitirdi, "Ben bir süre kalemimi durduruyorum. En azından içinde HDP, Demirtaş olan yazılara son veriyorum. Susmalıyım. İnsanlara kötü geliyorum... Biraz ara vermeliyim... Yazabilecek halim olursa arada karalarım başka bir şeyler."

AHVAL: BAŞLIK VE ÜSLUP KIŞKIRTICIYDI

Yazıyı yayınlayan ahvalnews2.com'un başyazısında da Bağdat'ın yazısının başlık ve içerik olarak 'kışkırtıcı' olduğu belirtilerek, "Söz konusu yazıdaki hatamız, yazarın önerdiği ''Muharrem İnce'yi Desteklemek Türkiye'ye İhanettir'' başlığını değiştirmemekti. Esasen bu başlık, içeriği yansıtmıyordu, zihinsel provokasyon sınırlarını zorluyor, sansasyonel bir cazibe tuzağının kapısını aralıyordu. Öfkenin asıl kaynağı olan bu başlık nedeniyle hatalıyız. Daha dikkatli davranmalıydık" denildi.

Hayko Bağdat'ın yazısına HDP'den tepki