Hayvan hakkı savunucuları: Yasayı sokakta biz yazacağız

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik öngören teklifin yasalaşmasına asla izin vermeyeceklerini ifade etti.

Abone ol

DUVAR - Sokak hayvanlarının toplatılmasına yönelik Meclis'te görüşülmeye başlanan yasaya Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi tepki gösterdi.

1910 yılında Hayırsız Ada'da yapılan köpek katliamını hatırlatan  hayvan hakkı savunucuları, “Hayırsız Ada Bir Daha Asla” sloganları attı. Teklif geri çekilinceye kadar eylemlerini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade eden hayvan hakları savunucuları basın açıklamasında şu ifadeleri kullandılar:

“Dostlarımızı sizin vahşet planlarınıza teslim etmeyeceğiz! Bizler yaşamdan yana olanlar; kana susamış iktidara, sahte haberlerle toplumu manipüle eden trol ordusuna, kendisine gazeteci deyip meslek etiğini yok sayarak hayvanların yaşam hakkını anketler açarak bir avuç takipçisiyle tartışmaya açanlara, her gün bilimden uzak, yeni nefret söylemleri ile toplumu kutuplaştıranlara, halkın parkını halka kapatanlara, halkın meclisine halkı almayanlara, protesto hakkını engelleyenlere, gözaltına alanlara karşı; hayvanları, sokakta yaşayan köpekleri, kedileri, tüm dostlarımızı savunuyoruz! Savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bizler buradayız ve hiçbir yere gitmiyoruz. Günbegün çoğalıyor, günbegün güçleniyoruz! Bugün bu alanda bizlerle birlikte dayanışma gösteren hak mücadeleleri onurumuzdur. Her birini dostlukla selamlıyoruz.”

Yapılan basın açıklamasında ayrıca sendikalara, siyasi partilere, meslek örgütlerine, demokratik kitle örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarına seslenilerek katliam yasasına karşı ortak bir tepki ve direniş ortaya koymak için dayanışma çağrısı yapıldı.