HDP Ankara İl Eşbaşkanı Aytemur: Ankara’da bir düğmeye basılmış gibi saldırılar oluyor

HDP’nin Ankara’da seçim çalışmalarını yürüttüğü stantlara saldırılar oluyor. HDP Ankara İl Eşbaşkanı Nur Aytemur, “OHAL’de iki kişinin bir araya gelmesine izin verilmeyen Ankara’da devletin, HDP stantlarına saldırmak için toplanan yüzlerce kişiden nasıl haberi olmaz?” diye sordu.  

Abone ol

ANKARA - Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin Ankara’da seçim çalışmalarını yürüttüğü stantlara art arda saldırılar ve tacizler gerçekleşti. 17 Mayıs Perşembe günü HDP Çankaya İlçe Örgütünün Kuğulu Park’ta açtığı standın önündeki Tunalı Hilmi Caddesinde duran bir siyah arabanın kapılarını açarak “Ölürüm Türkiyem” şarkısını yüksek sesle çalan üniformalı bir polis HDP’lilere bozkurt işareti yaptı. Bir HDP’li yöneticinin polisin yanına giderek “Sizin seçim sürecinde tarafsız olmanız, bizi korumanız gerekmiyor mu?” sorusuna polisin “Kim dedi size tarafsız olduğumuzu! Biz hainlerin tarafında değiliz” yanıtını verdiği duyuldu. HDP’nin şikâyeti üzerine Ankara Valiliği o polisle ilgili soruşturma başlattı.

HDP stantları, 18 Mayıs Cuma günü de üç ilçede saldırıya uğradı. Dışkapı Hastanesi yakınındaki HDP standına yaklaşan bir kadın ve iki erkek önce sözlü tacizde bulundular ardından kadın elindeki şemsiyeyle standa saldırdı. Aynı gün Sakarya’daki HDP standına 150 kişilik bir grup saldırmak istedi. HDP’liler olaylar sırasında polislerin saldırganları uzaklaştırmak yerine kendilerini abluka altına aldığını söyleyerek tepki gösterdiler. Mamak ilçesindeki 70 kişilik saldırgan grup da partililer tarafından dağıtıldı. Olaylar sırasında bir kişi havaya ateş açtı.

'HDP’YE GÖNÜL VERENLERİ PROVOKASYONLARA KARŞI DURMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

HDP Ankara İl Eşbaşkanı Nur Aytemur yaşanan saldırılarla ve tacizlerle ilgili şunları söyledi:

Ankara’da bir düğmeye basılmış gibi HDP’nin seçim çalışmalarını yürüttüğü stantlara saldırılar oluyor. OHAL’de iki kişinin bir araya gelmesine izin verilmeyen Ankara’da devletin, HDP stantlarına saldırmak için toplanan yüzlerce kişiden nasıl haberi olmuyor? Nasıl oluyor da 100-150 kişilik gruplar toplanıp arkadaşlarımızı taciz edebiliyor, saldırmaya kalkabiliyor? Görevi bizi korumak olan kolluk kuvveti, bu saldırılar sırasında saldırganları uzaklaştırmak yerine bizi ablukaya alıyor. Saldırganlar şunu söylüyorlar, polis bize gaz sıkmaz, bir şey yapmaz. Yapmıyor da.

Bunlar organize saldırılar ve kolluk gücü pasif. HDP’liler haklı olarak bu güven ilişkisini sorguluyorlar. Polisin açıktan taraf olması ve olaya müdahalede gecikmesi bizi güvensiz hissettiriyor. Bu kötülüğü siyasi kanadın kendisi HDP’ye karşı örgütledi, şimdi de kolluk gücü biz tarafız diyor. HDP’ye gönül veren herkesi bu provokasyonlara karşı durmaya, kendimizi korumak için partiyi sahiplenmeye çağırıyoruz. Görünen o ki, kolluk güçleri bizi korumayacak. HDP Ankara İl Örgütü olarak hiçbir provokasyona izin vermeyeceğiz.