HDP ve DBP'den Diyarbakır açıklaması

Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor. HDP, "Halkımız durumu kabullenmeyecek" derken DBP, mücadele çağrısı yaptı.

Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi, gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın derhal serbest bırakılmasını istedi. HDP Genel Merkezi’nin resmi Twitter adresinden yapılan paylaşımlarda, “Halkımız bu durumu kabullenmeyecek, demokratik hakkını kullanacaktır” denildi. Mesajlar“#HalkınİradesiTeslimAlınamaz” etiketiyle paylaşıldı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) de başkanların alınması ve belediye binasına baskın yapılmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Uzun süredir partimize bağlı belediyeler üzerinden gelişen baskıların, kayyım atama uygulamalarının, Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizin eşbaşkanlarına yönelik gözaltı uygulamasıyla başka bir aşamaya ulaştığını görüyoruz. AKP’nin sivil darbesi olarak gerçekleşen bu uygulamaya karşı halkımızla beraber en güçlü tutumu göstereceğiz" denildi.

"Hükümet bu uygulamalarından dönünceye ve eşbaşkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı başta olmak üzere tüm belediye eşbaşkanları serbest bırakılıncaya kadar sürekli bir mücadele ve eylem içerisinde olacağız" denilen açıklamada "Darbeci AKP ve faşist cephe seçilmiş halk iradesini teslim alamayacaktır. Halkımızı ve tüm demokratik kesimleri AKP’nin bu faşist sivil darbesine karşı dayanışma ve mücadele içerisinde olmaya çağırıyoruz" ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)