HDP'den Afrin açıklaması

TSK'nın Afrin'de gerçekleştirdiği hava harekat hakkında HDP'den açıklama geldi. Açıklamada 4'ü sivil 14 kişinin yaşamını belirtildi.

Abone ol

DUVAR - Suriye'nin Afrin bölgesinde TSK'ya bağlı uçaklar tarafından yapıldığı duyurulan bombardımana HDP'den tepki geldi. Parti adına yapılan açıklamada, saldırıdaki can kaybı, '4'ü sivil 14 kişi' olarak belirtildi.

Açıklamada, "Barbar IŞİD’e karşı mücadele eden güçlere ve Şehba bölgesindeki sivillere yönelik gerçekleştirilen bu katliam, asla IŞİD’le mücadele olarak gösterilemez. IŞİD’i geriletmeye yönelik Suriye’de uzun süredir mücadele eden güçlere saldırmanın anlamı IŞİD’e nefes aldırmak, onlara alan açmaktır" denildi.

TSK'nın Suriye'de vurduğu güçlerden açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Putin’in kendisi ile El-Nusra güçlerinin Halep’ten çekilmesi için konuştuğu yönündeki demecinin de hatırlatıldığı açıklamada şöyle denildi, "İnsanlık düşmanı barbar çetelerle ilişkilerini saklamaktan imtina etmeyen Saray ve AKP, bu saldırılarla Rojava halklarına yönelik gerçekleştirebileceği katliamlar için de zemin hazırlamaktadır. Geçmişte 'Gerekirse Türkiye’ye 3-5 füze attırırız' diyenler, bugün Ortadoğu’da katliamlarla bu tür bir provokasyonu gerçekleştirerek, halkları karşı karşıya getirmeye çalışmaktadır. Bizler, buna asla sessiz kalmayacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz."

TSK uçakları Halep kuzeyinde YPG'yi vurdu