HDP'den 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin faydaları' videosu: 'Hesap vereceksiniz'

HDP'den "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin büyük faydaları" başlık videosunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sistemle ilgili vaatlerine ve depremzedelerin tepkilerine yer verdi.

Abone ol

DUVAR - HDP'nin sosyal medya hesaplarından "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin büyük faydaları! Buyrun izleyelim" başlığıyla hükümeti eleştiren bir video yayınlandı.

Videoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle ilgili açıklamalarıyla, Maraş merkezli büyük depremlerde mağdur olanların medyada yer alan tepkilerine yer verildi.

Erdoğan'ın "Bürokratik oligarşi diye benim sürekli ifade ettiğim, burası çok önemli yeni sistemle bürokrasiyi azaltacağız" sözlerinin ardından Hatay'daki bir depremzede "Kepçe operatörü biz valilikten onay almadan indiremeyiz diyor, valiliğe gidiyoruz kimseye ulaşamıyoruz" diyor. 

Erdoğan'ın sistemin daha hızlı karar alıp hizmetlerde sonuç odakları hareket etmeye imkan tanıyacağı vaadinin ardından, depremzedelerin iş makinelerinin ve yardımların geç kaldığı eleştirileri yer aldı.

Videonun sonunda ise "Tek adam rejimi asrın felaketini yarattı. Hesap vereceksiniz!" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)