HDP'den 'İstanbul'a ihanet'in araştırılması için önerge

HDP'li Kerestecioğlu, önerge verdi: Meclis, İstanbul'a yapılanları araştırsın.

Abone ol

DUVAR - HDP Meclis Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Filiz Karastecioğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "İstanbul'un kıymetini bilmedik. Bu şehre ihanet ettik. bundan ben de sorumluyum" sözlerinin ardından TBMM Başkanlığı'na önerge verdi.

Keresteciğulu, önergesinde "İstanbul’un siluetinin bozulmasının, tarihinin ve hafızasının yok edilmesinin, mega projelerle iklim değişikliği çağında kentin su havzalarının, ormanlık alanlarının betonlaştırılmasının, Kuzey Ormanları'nda yüzbinlerce ağacın kesilmesinin ve çevre tahribatlarının geri dönülmez boyutlara ulaşmasının araştırılması" için komisyon kurulmasını talep etti.

'ERDOĞAN, İSTANBUL'LA İLGİLİ UYARILARI BİRİNCİ AĞIZDAN DİLE GETİRDİ'

Kerestecioğlu, önergesinin gerekçesinde şunlara yer verdi: "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 2004-2017 tarihlerinde, 13 yıldır sürdüren Belediye Başkanı, kısa süre önce görevini terk etmiştir. Ne var ki, 1994 yılından itibaren devam eden Belediyecilik anlayışını devam ettirmesiyle İstanbul büyük bir tahribata uğramıştır. AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu hafta yaptığı konuşmada, 'İstanbul  gerçekten müstesna bir şehirdir. Ama biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz, ben de bundan sorumluyum' ifadelerini kullanarak meslek odalarının, kent hakkı için mücadele edenlerin İstanbul’la ilgili uyarılarını hükümetin ağzından dile getirmiştir. Fakat Mimarlar Odası’nın da dikkat çektiği gibi, bu açıklamalara karşın, mutlak yapı yasağı olan, yeşil alan ya da kısmı imarı olan yerlerde, merkezi hükümetin kararıyla ve ayrıcalıklı imar izinleriyle, Ataşehir, Fikirtepe, Ümraniye gibi bölgelerine pek çok sayıda yüksek yapı yapılmıştır ve yapılmaya devam etmektedir." (HABER MERKEZİ)

Bakan Özhaseki: İstanbul'a en büyük ihaneti CHP yaptı