HDP'den öğretmenler için girişim

Açığa alınan öğretmenler için MEB yetkilileriyle görüşen HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, kendilerine sürecin 1 hafta-10 gün içinde sonuçlandırılacağının söylendiğini açıkladı. Baluken, beklentilerinin tüm eğitim emekçilerini dönmesi olduğunu ifade etti.

Abone ol

DUVAR - Üyesi oldukları Eğitim-Sen'in aldığı karar doğrultusunda 29 Aralık iş bırakma eylemine katıldıkları için açığa alınan 11 bin 300 öğretmen için HDP heyeti Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüştü. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, görüşmeye ilişkin açıklamayı Twitter hesabından yaptı. Sürecin 10 gün içinde sonuçlandırılacağını belirten Baluken, şu açıklamada bulundu:

- Eğitim emekçilerine yönelik hukuka aykırı uygulamalarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile bugün bir kez daha görüştük.

-Bakanlık yetkililerine hukuka aykırı şekilde ihraç edilen, açığa alınan eğitim emekçilerinin bir an önce göreve iadesi için dosya sunuldu.

- İller düzeyinde yaşanan sorunlar ve adaletsizlikler de Bakanlık yetkililerine iletildi.

- MEB yetkilileri bu bilgiler doğrultusunda süreci hızlandıracaklarını ve bir hafta on gün içerisinde sonuçlandıracaklarını ifade ettiler.

Açığa alınan öğretmenlere Tunceli formülü

- Beklentimiz eğitim emekçileri üzerindeki hukuksuzlukların giderilmesi ve sendikal faaliyetlerin suç gerekçesi yapılmamasıdır.

- Süreci eğitim emekçilerinin tamamının maruz kaldığı hukuksuzluklar giderilinceye kadar takip edeceğiz.

Hatay'da öğretmenler bakandan telefon bekliyor

- HDP olarak eğitim emekçilerinin merkezi ve yerel düzeyde yürüttükleri mücadelelerin yanında yer almaya devam edeceğiz.