HDP'li Baluken: CHP ve MHP AKP'ye eklemlendi

Meclis 1 Ekim'de açılıyor. Yeni yasama yılında HDP’nin nasıl bir tutum izleyeceğini Duvar’a değerlendiren Baluken, etkin ve güçlü muhalefet mesajı veriyor.

Abone ol

Hülya Karabağlı  hkarabagli@gazeteduvar.com.tr

ANKARA - HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM’nin bir savaş tezkeresiyle açıldığını buna karşı en güçlü şekilde muhalefet yapacaklarını söyledi.  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti'nin yürüttüğü politikalar ve çıkartılan OHAL kararnameleri ile Meclis’in devre dışı bırakıldığını ifade eden Baluken, “Meclis iradesi yok sayıldı, ülke KHK’larla yönetilir bir duruma getirilmiş vaziyette. Bunun kabul edilebilir bir durum olmadığı kanaatindeyiz” dedi.

Yeni yasama yılında HDP’nin nasıl bir tutum izleyeceğini Duvar’a değerlendiren Baluken, etkin ve güçlü muhalefet mesajını verdi. Meclisin halkın gündemini doğrudan önceleyerek ülkedeki sorunlara çözüm üreten etkin bir kurum olması gerektiğine dikkat çeken Baluken, “Bu yönüyle de HDP, sarayın ve AKP’nin gündemine karşı halkın gerçek gündemini parlamentoya taşıyacak” dedi.

Baluken’in değerlendirmeleri şöyle:

'ÖLÜM KANIKSATILMAYA ÇALIŞILIYOR'

"Bu gün halkımızın temel gündemi AKP’nin demokrasiye, barışa, emeğe, kadına,  gençliğe yani toplumsal yaşamın bütün dinamiklerine yönelik ağır saldırılardır. Belediyelere kayyım atanması , on binlerce kamu emekçisi, gazeteci,  aydın ve  yazarın tutuklanması  ve basın üzerindeki  baskılar, her gün yaşanan gözaltılar ve tutuklamalar onlarca ölümün kanıksatılmaya çalışılması, savaş politikaları, eğitim başta olmak üzere bütün  kamusal  hizmetlerin tamamen kesintiye uğramış olması..."

'MİLLİYETÇİ  İTTİFAK'

"Şu anda 15 Temmuz darbe girişiminden sonra parlamentoda tek bir muhalefet partisi kalmıştır. AKP, CHP ve MHP’nin oluşturduğu milliyetçi ittifaka karşı HDP ülkemizin demokratik geleceğini savunmak ve toplumsal barışının önemini, halkın iradesinin esas olduğunu Meclis’e  taşımak durumundadır. Dolayısıyla AKP ile eklemlenmiş boşluğu HDP dolduracak."