HDP'li Piroğlu: Kayyımlara sessiz kalmak iktidara teslim olmaktır

İzmir'de kayyım atamalarına karşı HDP'li milletvekilleri tarafından "Demokrasi için Adalet” nöbeti başlatıldı. HDP İstanbul Vekili Musa Piroğlu, oturma eylemi öncesi yaptığı açıklamada "Diyarbakır’daki kayyıma sessiz kalmak, aslında İstanbul’a sessiz olmaktır. Van’daki kayyıma sessiz kalmak, Adana’da, İzmir’de iktidara teslim olmaktır" dedi.

Abone ol

İZMİR- Kayyım atamalarına karşı HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay, Ayşe Sürücü, Şevin Coşkun, Musa Piroğlu ve Habip Eksik tarafından Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde nöbet eylemi başlatıldı. "Demokrasi için Adalet” sloganıyla yapılacak nöbet eylemi 30 Eylül 2019 tarihine kadar her gün saat 15.00 ile 20.00 arasında gerçekleştirilecek.

Bugün başlatılan nöbette eylem öncesi alan, polis bariyerleriyle çevrildi, cadde ve sokak başlarına zırhlı polis araçları konumlandırıldı. Nöbete geçilmeden önce vekiller Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi önünde bildiri dağıttı.

.

NE ZULÜM SONA ERDİ NE YOLSUZLUK

Oturma eylemine geçilmeden önce açıklama yapan HDP İstanbul Vekili Musa Piroğlu, polisin ablukasına atıfta bulunarak, "Halkın HDP ile arasına kurulan bu abluka, bu ülkede çocukların işçilerin kadınların ve geleceğin önüne kurulan ablukadır. Halkın iradesini devlet zoruyla gasp edenler aslında bu iradeyi sadece Diyarbakır, Mardin ya da Van’da gasp etmediler. Bizler 31 Mart’ta veya 23 Haziran’da yan yana gelirken yaşadığımız saray zorbalığına karşı sarayın zulmünü durdurmak üzere yan yana geldik. Bu yan yana geliş sadece Van’da, Diyarbakır’da, Mardin’de olmadı. 23 Haziran’da İstanbul’da galip çıkanlar aslında Saray’ın zulmüne karşı yan yana gelenlerdir. O gün yan yana gelenlerin, bugün sandığın sonuçlarını omuz omuza koruması gerekiyor. Ne zulüm sona erdi, ne yolsuzluk, ne de bu ülkedeki hukuksuzluk, adaletsizlik sona erdi. Olduğu gibi bütün boyutlarıyla devam ediyor” dedi.

TESLİM OLMAYACAĞIZ, DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na açılan davadan da söz eden Piroğlu, bir tweet yüzünden ceza verildiğini hatırlatarak ‘’Bununla yetinmiyorlar seçilmiş milletvekillerine dava açıp Yargıtay kararıyla vekillere ceza vermek istiyorlar. Biz bu zulmün ne olduğunu yasaklanan işçi grevlerinden biliyoruz, kadın cinayetine karşı harekete geçen kadınların önüne kurulan barikatlardan biliyoruz, doğayı yağmalayanların nasıl korunduğundan biliyoruz. Ve biz bu zulmün ne olduğunu bir tek adamın iki dudağı arasına sıkıştırılmaya çalışıldığı ülkeden biliyoruz. Diyarbakır’daki kayyıma sessiz kalmak, aslında İstanbul’a sessiz olmaktır. Van’daki kayyıma sessiz kalmak, Adana’da, İzmir’de iktidara teslim olmaktır. Teslim olmayacağız, diz çökmeyeceğiz ve direnmeye devam edeceğiz. Ve biliyoruz ki biz kazanacağız” şeklinde konuştu.

HALKLA VEKİLLER ARASINA SET ÇEKEREK SUÇ İŞLİYORSUNUZ

Polisin basını uzaklaştırmak istemesine tepki gösteren HDP Milletvekili Habib Eksik, basını uzaklaştırmanın suç olduğunu belirterek "Bugün HDP milletvekilleri olarak İzmir’de en demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Siz etrafımızı ablukaya alarak halkla aramıza set çekerek engelleyemezsiniz. Bugün Türkiye halkları demokrasi ittifakında birleşti. Siz suç işliyorsunuz. Yarın bununla ilgili hepiniz hakkında soruşturma açılacak. Basını engellediğiniz için halkın vekillerini halkla arasına set koyarak suç işliyorsunuz. Gidin hırsızın, yolsuzluk yapanın, tacizcinin peşine düşün. Biz burada anayasal bir eylem yapıyoruz ve kimseye zararımız yok. Kimsenin basını engellemeye hakkı yok” diye konuştu.

Demokrasi Nöbeti’ni polis ablukası altında gerçekleştiren vekiller saat 20. 00’da eylemlerini sonlandırarak 30.09.2019 tarihine kadar her gün saat 15:00-20:00 arası Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde eylemi sürdüreceklerini duyurdular. (DUVAR)