Helikopter kazasında vefat eden askerlere tören

Tatvan'daki helikopter kazasında vefat eden askerler için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Abone ol

DUVAR - Bitlis'in Tatvan ilçesi Çekmece (Şamiran) köyü yakınlarında meydana gelen helikopter kazasında vefat eden 11 asker için Ankara'da tören düzenlendi.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Etimesgut Askeri Havaalanı'na getirilen askerlerin cenazeleri Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ne götürüldü. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende konuşma yaptı.

Dün akşam saatlerinde düşen helikopterde yaralanan iki askerin tedavisi ise Tatvan Devlet Hastanesi'nde sürüyor. Helikopterin düşüş nedeni kaza kırım ekibince araştırılırken çalışmanın ardından uçağın enkazı kaldırılacak. (AA/HABER MERKEZİ)