Helin Palandöken'in ölümünde ağır müebbete onama

Pendik'te lise öğrencisi Helin Palandöken'i öldüren Mustafa Yetgin'e verilen "ağırlaştırılmış müebbet" ve 28 yıl 6 ay hapis cezası onandı.

Abone ol

DUVAR - Pendik'te Helin Palandöken’i öldüren Mustafa Yetgin ve onu olay yerine götüren arkadaşı Halis Can Dağarslan'ın cinayete yardım ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada istinaf mahkemesi kararını verdi.

Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Mahkeme heyeti, sanık Mustafa Yetgin'i Helin Palandöken'i öldürdüğü gerekçesiyle "çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırdı. Sanık Yetgin'in cezalarında indirim uygulamayan mahkeme sanığı ayrıca "çocuğu kasten öldürmeye teşebbüs", "silahla kasten yaralama" ve “silahla tehdit" suçlarından da toplamda 28 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanık Halis Can Dağarslan ise mahkumiyeti için yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle tüm suçlardan beraat etti.

ÜST MAHKEMEDEN ONAMA

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanıklar hakkında verdiği karara taraflar itiraz etti. İtirazı, İstanbul Bölge Adliyesi 1. Ceza Dairesi kararı inceledi. Yerel mahkemenin kararını usul ve yasaya uygun bulan daire, verilen ağırlaştırılmış müebbet ile 28 yıl 6 aylık hapis ve beraat kararlarını onadı.  Dosyada son söz Yargıtay’da.