Hem keyifli, hem işlevli: Türkiye’nin en çok satan pikapları

Arazi sürüşünün keyfini çıkarmaktan, ticari hayatın ihtiyaçlarına kadar pikaplar çok yönlü işlev sunuyorlar. Konfor ve teknolojileriyle SUV’leri aratmayan pikapların satışları bu yıl yüzde 17 arttı.

DUVAR - Güç, dayanıklılık ve zorlu arazi şartlarında yüksek performans… Pikap sınıfı artık sadece bu özelliklerle anılmıyor; her ne kadar hafif ticari araç segmentinden sayılsalar da taşıdıkları konfor ve teknolojileriyle SUV’lerle yarış halindeler. Bu da satış rakamlarına yüksek bir büyüme şeklinde yansıyor.

Dünya genelinde de pikap satışları dikkate değer biçimde büyüyor. Özellikle ABD bu segmentin en büyük pazarlarından biri. Geçen yıl ABD'de pikap satışları, toplam pazarın yüzde 20,5'ini oluşturdu. Küresel ölçekte pikap pazarı, 2023’te 209 milyar dolar seviyesine ulaştı. Elektrikli modellerin de yaygınlaşması bu araçları daha da popüler hale getiriyor.

Haberin Devamı
Son seçim anketi: Erdoğan tüm rakipleri karşısında kaybediyor Cem Garipoğlu’nun mezarındaki kanlı poşetin sırrı ortaya çıktı Barcelona, Real Madrid'i ezdi: Tarihi hezimette Arda Güler faktörü Türkiye'nin 'en iyi' 20 üniversitesi belli oldu BDDK açıkladı: Türkiye'nin en zengin 10 şehri belli oldu Tarım Bakanlığı'ndan yeni liste: Kırmızı et ve yoğurttan ne çıktı?