Hidayet Türkoğlu: Görevlerimin başındayım

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Spor Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu, yurtdışında bulunan 150 milyon euro parasını Türkiye'ye getirmeyi reddettiği için görevlerinden el çektirildiği iddiasını yalanladı. Türkoğlu söz konusu iddiayı, TBF'de yapılacak seçimlere katılacak isimlerin çıkarttığını öne sürdü.

Abone ol

DUVAR - Hidayet Türkoğlu, 'görevi bıraktı mı?' başlıklı haber üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı danışmanı Türkoğlu, görevlerine devam ettiğini belirtti.

Türkoğlu, hakkında çıkan haberlerle ilgili yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

"Büyük gururla sürdürdüğüm Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve Türk basketboluna hizmet etmek üzere seçilerek icra ettiğim Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevlerimi tüm bilgim, birikimim ve vizyonumla sürdürmeye devam ediyorum. Yeni dönemde yapılacak seçimlere hazırlanan isimlerin, kalitesiz derme çatma yalan haberlerle değil, basketbolun geleceğine yönelik vizyon ve iş planlarıyla kampanya yürütmelerini dilerim. Camiamıza yakışacak yöntemin bu olduğuna inanıyorum."

İDDİA NEYDİ?

Cumhuriyet gazetesindeki kulis haberinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakın bazı isimlerin, ABD vatandaşı olan Türkoğlu'nun yurtdışında bulunan 150 milyon euro parasını Türkiye'ye getirmesini istediği, bunu reddetmesi üzerine de cumhurbaşkanlığındaki odasını boşaltmasını ve TBF başkanlığından istifa etmesini istediği öne sürülmüştü. Ailesini ABD'ye gönderen Türkoğlu'nun da istifa edeceği haberdeki iddialar arasındaydı.
(HABER MERKEZİ)