Hijablı polisler geliyor

İskoçya'da hijab, polis teşkilatında giyilebilecek üniformalar arasına girdi. Amaç Müslüman kadınları polisliğe teşvik etmek.

Abone ol

DUVAR - İskoçya'da hijab polisin resmi üniformaları arasında yerini aldı. Kararın Müslüman kadınların da emniyet güçlerine katılmasını teşvik etmek amacıyla verildiği belirtildi.

Telegraph gazetesinin haberine göre, açıklama İskoç polisinin resmi Twitter hesabından geldi. Sosyal medya hesabından "Hijab artık seçime bağlı bir üniforma olarak İskoç polis üniformaları arasındaki yerini aldı" açıklaması yapan kurum, polis güçlerinin artık hizmet ettikleri kişileri daha iyi temsil edebileceğini belirtti.

Kararın ardından açıklama yapan Polis Şefi Phil Gormley, "Umuyorum ki yeni üniforma seçeneğimiz kurumumuzun çeşitliliği destekleyen yapısına katkıda bulunacaktır" diye konuştu.

LONDRA'DA DA ONAYLANMIŞTI

Bu yıl İskoç polis yetkililerinin açıkladığı bir rapora göre İskoçya Polis Teşkilatı'na başvuran 4 bin 809 kişiden 127'sinin farklı etnik kökenlere mensup. Londra Büyükşehir Polis Teşkilatı sadece yüzün açıkta bırakıldığı bir örtünme şekli olan hijabı 2001 yılından beri 'seçime bağlı üniforma' olarak kullanıyordu.

FRANSA'DA YASAK

Fransa'da sadece yüz, el ve ayakları açıkta bırakan bukininin pek çok plajda giyilmesi yasaklanmış, Müslüman göçmenler ve yerel halk arasında bazı bölgelerde gerilime neden olmuştu. Fransa yasağı burkininin laikliğe ve Fransız prensiplerine aykırı olduğu gerekçesiyle savunmuştu.