Hindistan’da 14 yaşındaki çocuk öldü: Nipah virüsü nedir?

Enfeksiyonun başlangıcında ateş, baş ağrısı, kas ağrısı, kusma ve boğaz ağrısı gibi belirtiler gözlemleniyor. Ölüm oranının yüzde 40 ila yüzde 75 arasında olduğu tahmin ediliyor.

DUVAR - Hindistan'ın Kerala eyaleti sağlık yetkilileri, 14 yaşındaki bir çocuğun ölüm oranı yüksek ve bulaşıcı Nipah virüsü (NiV) nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Dünya Sağlık Örgütü'nün virüsle ilgili tanımında, “Nipah virüsü enfeksiyonu, hayvanlardan insanlara bulaşan ve ayrıca virüslü yiyecekler veya doğrudan kişiden kişiye bulaşabilen zoonotik bir hastalıktır. Bulaşan kişilerde, asemptomatik enfeksiyondan akut solunum yolu hastalığına ve ölümcül beyin iltihabına kadar çeşitli hastalıklara neden olur” ifadeleri yer alıyor.

Haberin Devamı
Oranlar değişti: İşte 2 milyon TL'nin aylık getirisi Meteoroloji turuncu kodla uyardı: Kuvvetli sağanak başlıyor Naci Görür 'son damla' diyerek konum verdi: 7 ve üzeri uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 27 Temmuz benzin, mazot fiyatları 7 kurumdan dolar tahmini: En iyi ihtimalle... Emeklilik sisteminde değişiklik geliyor: Yasa kalkacak mı?