Hindistan'da 'izdiham' soruşturması: 6 şüpheli gözaltına alındı

Hindistan'da 2 Temmuz Salı günü düzenlenen dini bir etkinlikte yaşanan ve 123 kişinin ölümüne yol açan izdihamla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında altı kişi gözaltına alındı.

Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde düzenlenen dini bir etkinlikte 123 kişinin ölümüyle sonuçlanan izdihamla ilgili açılan soruşturmada altı kişi gözaltına alındı.

AA'nın aktardığına göre, göre, Hathras bölgesinde düzenlenen 'satsang' adlı toplu dua etkinliğindeki izdihamı soruşturan polis Shalabh Mathur, altı kişinin gözaltına alındığını söyledi. Mathur, gözaltına alınanların etkinlikte gönüllü olarak çalıştığını belirtirken, baş şüpheli Devprakash Madhukar'ın yakalanması için ödül konulacağını duyurdu.

GURUNUN ADI SORUŞTURMADA NEDEN YOK?

Soruşturmada, izdihamın yaşandığı ayini yöneten Hint guru "Bhole Baba" lakaplı Narayana Sakar Hari'nin adının geçmediğine yönelik eleştirilere de cevap veren polis yetkilisi, "Soruşturmanın sonuçlarına göre gözaltı yapacağız. Gerekirse Baba'yı da sorgularız, (izdihamda) rolü olup olmadığını söylemek için çok erken" ifadelerini kullandı.

Yetkililer, 123 kişinin öldüğü izdihamın neden ve nasıl çıktığına dair inceleme başlatmıştı. İncelemeler sonucu elde edilen ilk bilgilere göre, izdihamın çıkmasında aşırı kalabalık, kötü planlama, alandaki çıkışların yetersiz olması ve olumsuz hava koşullarının etkisi büyüktü.

Uttar Pradeş eyaleti yetkililerinden Yogi Adityanath, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, etkinliği yöneten Hint guru "Bhole Baba"ya dokunabilmek için sahneye akın eden kalabalığın izdihamın çıkmasında etkili olduğunu belirtmişti. Adityanath, meydana gelen kargaşa sonucu binlerce kişinin çıkışlara doğru akın ettiğini, bazılarının çamurlu zeminde kayarak düştüğünü ve kalabalık tarafından ezildiği bilgisini vermişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)