Hindistan'da 'kara mantar' endişesi: İlaç stokları tükeniyor

Hindistan'da, korona virüsü nedeniyle enfekte olan kişilerde görülen 'kara mantarın' tedavisinde kullanılan ilacın stoklarının tükenmekte olduğu kaydedildi.

Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınında vaka sayısının 26 bini aştığı Hindistan'da, enfekte olmuş kişilerde nadir olarak görülen ancak yüzde 50 oranında ölüme yol açabilen 'kara mantar' hastalığının tedavisinde kullanılan ilacın stoklarının tükenmek üzere olduğu belirtildi. Bulanık veya çift görme, göğüs ağrısı ve solunum güçlüğüne sebep olan 'kara mantar' olarak bilinen mukormikoz hastalığıyla mücadelede, Amfoterisin B ilacının üretimini artırmak için medikal şirketlere çağrıda bulunuldu.

'7 BİN 250 KARA MANTAR VAKASI TESPİT EDİLDİ'

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, "Virüsle savaşımızda, bir de kara mantar mücadelesiyle karşı karşıyayız" dedi. Yerel basında çıkan haberlere göre, ülkede 7 bin 250 kara mantar enfeksiyonu tespit edildi.

Finans başkenti Mumbai şehrine ev sahipliği yapan Maharashtra eyaletinde, antifungal ilaç Amfoterisin B erişimde sorun yaşandığı kaydedildi. Eyaletin Sağlık Bakanı Rajesh Tope, "Mevcut vaka yükü göz önünde bulundurulduğunda, 150 binden fazla enjeksiyona ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

YENİ DELHİ'DE SAĞLIK MERKEZLERİ KURULDU

Maharashtra eyaletinde 1500 mukormikoz vakası belirlendi, 850 kişinin hastanede tedavi gördüğü aktarıldı. Yetkililer, başkent Yeni Delhi'de ise 'kara mantar' tedavisi için yeni sağlık merkezlerinin kurulduğunu söyledi.

BİR GÜNDE 4 BİN 209 KİŞİ COVID'DEN ÖLDÜ

Peş peşe 'rekor' düzeyde Covid-19 kaynaklı ölümün raporlandığı Hindistan'da, son 24 saat içinde 4 bin 209 kişi öldü. Bir günde 259 bin 551 yeni vaka kaydedildi. Toplam ölü sayısı 291 bin 331'e, vaka sayısı 26 milyon 31 bin 991'e yükseldi. (DIŞ HABERLER)