Hint polisinden tepki çeken uygulama: 'Virüsün arkadaşıyım'

Hindistan'ın bir kentinde, korona virüsü nedeniyle alınan sokağa çıkma yasağına uymayanlar polis tarafından ifşa ediliyor. Bu kişilerin "Ben korona virüsünün arkadaşıyım" veya "Ben toplumun düşmanıyım" yazılı kağıtlarla sosyal medyada fotoğraflarının paylaşılması tepki çekti.

Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın kuzeyindeki Meerut kentinde polis, korona virüsüne karşı getirilen evden çıkma yasağına uymayan vatandaşlarını ifşa etme yolunu seçti. Sokakta yakalanan kişilerin üzerinde "Ben korona virüsünün arkadaşıyım" veya "Ben toplumun düşmanıyım" gibi yazıların bulunduğu kağıtlarla zorla çektirilen fotoğrafları sosyal medyada paylaşılıyor. Polisin bu uygulaması tepki çekmiş durumda.

Bugüne kadar tespit edilen 482 vakanın bulunduğu, dokuz kişinin hayatını kaybettiği Hindistan'ın büyük kısmında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Ülkenin en kalabalık eyaleti olan Uttar Pradeş'teki Meerut kentindeyse, polis karantinaya uymayanları ifşa ediyor.

Ancak bu ifşaatlar toplumda endişe yarattı. Bir camide çalışan Mohammad Alim, komşularını şikayet etmek için üç çocuğunu ve eşini yanına alarak gittiği karakolda, "Ben korona virüsünün arkadaşıyım. Bazı insanlar toplumun güvenliğiyle ilgilenmiyor" yazılı bir kağıtla poz vermeye zorlandı. Alim, Reuters'a yaptığı açıklamada "Korkuyorum. Kime şikayette bulunacağımı bilmiyorum" dedi.

Meerut polisi ise sadece emirlere uymayan kişilerin bu şekilde cezalandırıldığını savundu. Hindistan İçişleri Bakanlığı ise ilgili soruları yanıtsız bıraktı. (DIŞ HABERLER)