Hipokrat yemininde 'onur' gitti, 'namus' geldi: Fatih Portakal'ın tepkisi gündem oldu

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde yemin metnini değiştirdi. Fatih Portakal, "Bunlar ‘Onur’ kelimesini çocuklarına isim olarak bile vermezler" dedi.

DUVAR - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet töreninde hekimlik andında yapılan değişiklik tartışma yarattı. Cinsiyet, cinsel yönelim ve etnik köken gibi ifadeler metinden çıkarıldı. Türk Tabipleri Birliği Hipokrat yemini olarak bilinen dünya Tabipler Birliği Cenevre Bildirgesi diğer adıyla hekimlik andının tüm hekimler için ortak ve bağlayıcı olduğunu vurguladı. 30 Mayıs'ta üniversitelere yazı gönderdiklerinin de altı çizildi. Gazeteci Fatih Portakal'dan üniversite yönetimine tepki gösterdi. 

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranları güncellendi: 2 milyon TL'nin geri ödemesi Yarış kızıştı: En fazla emekli promosyonu veren banka belli oldu En dayanıklı arabalar seçildi: Alman markası öne çıktı İBB duyurdu: İşte İstanbul'un en riskli ve güvenli ilçeleri Fatih Portakal asgari ücreti hesapladı: 'Verirler mi?' 'Gönül Dağı'na Kiraz geliyor: Öykü Gürman kadroda