Hiranur'dan Gümüşel açıklaması: İsmi silindiyse de hata yapmışlardır

Hiranur Vakfı'nda ortaya çıkan skandalla ilgili açıklama yapan vakıf yöneticisi Geylani Karaaslan, "Devletin mahkemesi bu işe karar verecek. Kaldı ki Gümüşel Hoca’nın tutuklanması filan da yok" dedi.

Abone ol

DUVAR - İsmailağa Cemaati’nin kollarından Hiranur Vakfı, kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını müridiyle ‘evlendirmesi' ile gündemdeki yerini koruyor.

Hiranur Vakfı Genel Merkezi’ne giren TELE 1'den Hude Gürbüz, vakıf yöneticisi Geylani Karaaslan ile görüştü. Karaaslan’a Vakfın Kurucusu ve H.K.G.’nin babası Yusuf Ziya Gümüşel’in adının vakfın internet sitesinden neden çıkarıldığı soruldu. Bunun üzerine Karaaslan, “Yani silindi silinmedi o çok da önemli değil. Arkadaşlar silmişlerse de onu hata yapmışlar. Bu vakfın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’dir” ifadelerini kullandı.

Karaaslan ayrıca istismar iddialarıyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken Yusuf Ziya Gümüşel’e de sahip çıkarak, “Devletin mahkemesi bu işe karar verecek. Kaldı ki Yusuf Ziya Gümüşel Hoca’nın tutuklanması filan da yok. Yani özür dilerim devletin mahkemeleri, devletin hakimleri, savcıları aptal değil. Aklı başında insanlar. Efendim tabii vakfımızla alakalı yalan yanlış haberler yapıyorlar. Yok iskanımız yokmuş, yok şu yokmuş bu yokmuş. Bunların hiçbirisinin aslı astarı yok efendim” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)