Hırvatistan'da yaşlı bakımevinde silahlı saldırı: 6 ölü

Hırvatistan'ın Daruvar kentinde bir kişi yaşlı bakımevine girerek silahlı saldırı düzenledi. Ülke basını, saldırganın annesini ve beş diğer kişiyi öldürdüğünü aktardı.

Abone ol

DUVAR - Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'in doğusundaki Daruvar kentindeki bir yaşlı bakımevinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda altı kişinin hayatını kaybettiği, altı kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralılardan birinin bakımevi çalışanı olduğu bilgisi paylaşıldı.

Reuters'ın aktardığına göre, Sağlık Bakanı Vili Baros, N1 TV kanalına yaptığı açıklamada, saldırıda yaralanan beş kişinin de hastanelere kaldırıldığı bilgisini verdi. Daha sonra basına açıklamalarda bulunan Çalışma, Emeklilik, Aile ve Sosyal Politika Bakanı Marin Piletic, hastaneye kaldırılan bir yaralının da hayatını kaybetmesi üzerine ölü sayısının ilk açıklanan beşten altıya yükseldiğini açıkladı. Saldırıda toplam altı kişinin yaralandığını açıklayan Piletic, dört kişinin durumunun ciddi olduğunu belirtti.

ANNESİ DAHİL 5 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Başbakan Andrej Plenkovic, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, "Daruvar'daki yaşlı bakımevinde beş kişinin öldürülmesi karşısında dehşete düştük. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor, yaralıların iyileşmesini diliyoruz. Yetkili makamların bu korkunç suçun tüm koşullarını tespit etmesini bekliyorum. Bakanlar Božinović, Beroš ve Piletić Daruvar'a ve Pakrac'taki hastaneye gidecek" demişti.

Hırvatistan basınına yansıyan haberler göre, silahlı saldırgan, 1973 yılında doğan eski bir savaş gazisiydi. Bakımevine giren şüpheli, ardından ateş etmeye başladı, annesini ve dört diğer kişiyi öldürdü. Saldırının ardından olay yerinden kaçan şüpheli daha sonra polis tarafından gözaltına alındı. Yerel polis, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğünü açıkladı fakat soruşturma ile ilgili başka bir detay paylaşmadı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)