Hitit Üniversitesi’nin 1.5 milyon TL harcanan yeni binası çürük çıktı

Çorum'da Hitit Üniversitesi'ne devredilen İskilip'teki binaya depreme dayanıksız raporu tutuldu. 1.5 milyon lira harcanarak güçlendirme yapılan binanın inşaatı durduruldu.

Abone ol

ÇORUM - Daha önce İskilip Terminali olarak hizmet veren, sonrasında Hitit Üniversitesi'ne devredilen ve İskilip Meslek Yüksek Okulu (MYO) olarak kullanılan bina çürük çıktı. Binaya halkın bağışlarıyla 1.5 milyon lira harcanarak güçlendirme yapılmasına rağmen üniversite, inşaattan numuneler alarak yaptığı inceleme sonucunda yapının dayanıksız olduğunu belirledi.

'GARAJ YERİ OLARAK KULLANILIYOR'

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, yeni yapılan binanın üniversite tarafından devralınmasına rağmen tamamlanmadığını ve eğitime açılmadığını bildirerek, halkın bağışlarıyla yaptırılan yeni binanın şu anda resmi araçlar için garaj yeri olarak kullanıldığını söyledi.

Tahtasız, “Bu bina sağlam ise neden eksiklikleri tamamlanıp eğitime açılmıyor? Eğer sağlam değilse neden Hitit Üniversitesi bu binayı devraldı? Bu binayı hangi müteahhit yaptı ve neden kaderine terk edildi? Binanın yapımı için halktan ne kadar para toplandı? Tadilat ve güçlendirme için 1 milyon 581 bin 400 TL harcanmasına rağmen inşaat neden durduruldu?” diye sordu.