HIV pozitif bireyleri aşağılayan rapçi DaBaby festivalden çıkarıldı

Bir konseri sırasında HIV pozitif bireyleri homofobik ifadelerle aşağılayan rapçi DaBaby, Lollapalooza Müzik Festivali programından çıkarıldı.

Abone ol

DUVAR - Miami’deki bir festivalde sahnede yaptığı konuşmada HIV pozitif bireyleri aşağılayan ve homofobik ifadeler kullanan rap sanatçısı DaBaby, Chicago’da düzenlenecek Lollapalooza Müzik Festivali programından çıkarıldı. Festival komitesinden yapılan açıklamada DaBaby’nin çoğulculuğa saygı göstermemesi nedeniyle konserinin iptal edildiği duyuruldu.

Rapçi DaBaby, konseri sırasında seyircilerden telefonlarının fenerlerini yakmalarını isterken “HIV pozitif olanlar ve araba parklarında seks yapan homoseksüel erkekler hariç” demişti. Rapçi ayrıca HIV'in insanları birkaç hafta içinde öldüreceğine dair yanlış bir yorumda da bulunmuştu.

BBC’de yayınlanan habere göre DaBaby, geçtiğimiz hafta ABD’de kendisini “herkes için özgürlük ve eşitlik” sloganıyla tanıtan Çalışan Aileler Partisi’nin (WFP) yardım konseri programından da çıkarılmıştı.

LGBTİ+ toplumundan ve sanatçılardan gelen büyük bir tepkiyle karşılaşan rap sanatçısı daha sonra Twitter ve Instagram hesaplarından özür mesajları yayınladı. Özrünün ardından provokatif paylaşımlar yapmaya devam eden DaBaby, kendisine gösterilen tepkinin, beyaz bir polis siyah bir yurttaşı öldürdüğünde gösterilmediğini iddia etti.

Sanatçıya Elton John gibi isimler sert sözlerle tepki gösterirken daha önce DaBaby ile düet yapan Dua Lipa, rapçi ile tüm profesyonel ilişkisini bitirdiğini açıkladı.