Hizbullah: İsrail'in Hayfa ve Tiberya kentlerindeki askeri üsler vuruldu

Hizbullah, İsrail'in Hayfa ve Tiberya kentlerindeki askeri üslere İHA ve füzelerle saldırı düzenlediğini açıkladı. İsrail basınına yansıyan haberlere göre, saldırılarda 10 kişi yaralandı.

Abone ol

DUVAR - İsrail'in Lübnan'ın çeşitli bölgelerine saldırıları sürerken, başkent Beyrut’un güneyinde 'Hizbullah'ın kalesi' olarak değerlendirilerek saldırıların hedefi olan Dahiye'de şiddetli bir patlama oldu. Gece saatlerinde yaşanan patlama, İsrail ordu sözcüsünün Beyrut'un güneyindeki bazı noktalara Hizbullah'a ait olduğu iddiasıyla saldırı tehdidinde bulunmasının ardından meydana geldi. İsrail ordusunun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Beyrut'ta Hizbullah mevkilerine saldırı düzenlendiği duyuruldu. Açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Beyrut'ta Hizbullah'a ait silah depolarını hedef aldığı savunuldu.

Hizbullah da İsrail'in kuzeyindeki askeri mevkilere ve İsrail askerlerine füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılar düzenlendiğini açıkladı. Hizbullah'tan yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentinde bulunan bir askeri üssün çok sayıda İHA ile vurulduğu belirtildi. Hizbullah'tan yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Ma'alot-Tarshiha'da çok sayıda füzeyle İsrail askerlerinin hedef alındığı aktarıldı.

İSRAİL BASINI: HAYFA VE TİBERYA'DA 10 KİŞİ YARALANDI

AA'nın aktardığına göre, Safed'in Bar'am bölgesinde de İsrail askerlerinin füzelerle hedef alındığı kaydedilen açıklamada, Hayfa kentindeki Carmel Askeri Üssü'nün 'Fadi 1' füzeleriyle hedef alındığı, Tiberya kentindeki Nimra Askeri Üssü'nün vurulduğu duyuruldu.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı'ndan aktardığı haberinde de İsrail'in kuzeyindeki Hayfa'ın merkezindeki Carmel ve körfez bölgelerine düşen füzeler sebebiyle altı kişinin orta ve hafif şekilde yaralandığı belirtildi. Yaralıların tedavi için kentteki Rambam Hastanesi'ne nakledildiği ifade edildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsrail basınına yansıyan haberlerde Hayfa ve Tiberya'da 10 kişinin yaralandığı aktarıldı. Tiberya Belediye Başkanı Yona Yahav, konuya ilişkin açıklamasında, "Bu, şehrin ilk kez gerçekten vurulması oldu" ifadelerini kullandı. 

İSRAİL ORDUSU: LÜBNAN SINIRINDA 1 ASKER ÖLDÜ

İsrail ordusu, Hizbullah'la karşılıklı saldırıların 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana sürdüğü ve İsrail'in kara saldırısı başlattığı Lübnan sınırında bir askerinin öldüğünü, ikisinin ağır yaralandığını açıkladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 5515 Birimi'nden yedek asker Başçavuş Etay Azulay'ın (25) Lübnan sınırında öldüğü belirtildi. Azulay'ın öldüğü olayda aynı birimden iki İsrail askerinin de ağır yaralandığı aktarıldı.

​​​​​​​Böylece, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana 347'si karadan işgal sürecinde olmak üzere ölen askerlerinin sayısı 728'e yükseldi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)